Biermans

Het Belgische Lecot heeft 100% van de aandelen overgenomen in ijzerwarenhandel Biermans. Baker Tilly Corporate Finance heeft de verkoper begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Biermans

Biermans is al ruim 120 jaar een gecertificeerde totaalleverancier voor de bouw, industrie en agri in Nederland en België. De onderneming heeft haar hoofdkantoor en distributiecentrum in Breda en kent daarnaast vestigingen in Werkendam, Kapelle (Zeeland) en Lexmond. Met ruim 65 werknemers worden circa 70.000 transacties per jaar verwerkt, resulterend in een omzet van circa € 14 miljoen.

Lecot en Biermans zijn op het gebied van de productportefeuille twee gelijkwaardige bedrijven. Tevens zijn beide bedrijven lid van de Ferney aankoopgroepering. Lecot en Biermans zijn familiebedrijven die dezelfde waarden delen, aldus Menno Paulussen, voormalig eigenaar van Biermans. “We zijn overtuigd dat deze overname de beste kansen geeft aan Biermans en de toekomst veilig stelt.’’

Lecot - Uitbreiding naar Nederland

Lecot is net als Biermans een familiebedrijf met een lange historie. Met de vierde generatie medewerkers en klanten bestaat de onderneming al meer dan 125 jaar. Lecot is een nationale speler in de distributie van ijzerwaren, bevestigingen, bouwbeslag, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Met 64 vestigingen, 600 medewerkers een omzet van circa € 191 miljoen is Lecot marktleider van de Belgische ijzerwarenindustrie. Sinds 1998, met de opening van een verkoopkantoor in Best (Eindhoven) is Lecot ook actief in Nederland.

Philippe de Veyt, CEO Lecot, vertelt: “Door de overname van Biermans worden we nu, net zoals in België, een echt omnichannel bedrijf, dat zich kan richten op de verschillende segmenten van de bouwindustrie.’’ De jarenlange ervaring van Biermans en de synergiën tussen de beide bedrijven vormen een goede basis voor de verdere uitbouw van Lecot op de Nederlandse markt.

Baker Tilly Corporate Finance

Gedurende het overnameproces is Biermans bijgestaan door Baker Tilly Corporate Finance. Onder aanvoering van Mark Goderie is Lecot geïdentificeerd als koper voor Biermans. In het verdere traject heeft Baker Tilly Corporate Finance Biermans voorzien van financieel en strategisch advies en zijn tevens de onderhandelingen met Lecot begeleid.

Het team bestond naast Mark Goderie uit Dirk van den Hoorn en Marcel Ploegsma.
Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.