Majoto Holding B.V. verkoopt aandelen in DVEP Investeringen B.V. aan UGI Corporation

Majoto Holding B.V. verkoopt al haar aandelen in het energiebedrijf DVEP Investeringen B.V. aan de Amerikaanse branchegenoot UGI Corporation.

DVEP Energie is een Nederlandse energiedienstenleverancier en marktleider op het gebied van energielevering aan scholen en gemeenten. Daarnaast richt het bedrijf zich op de levering en teruglevering van energie op de zakelijke markt door middel van windmolens, zonnepanelen en overige opwekking. In het afgelopen jaar werd een bedrijfsresultaat van €4,5 miljoen op een omzet van €141 miljoen gedraaid.

Nieuwe mogelijkheden binnen Europa

UGI Corporation is een wereldwijde distributeur en aanbieder van energieproducten en diensten met wereldwijd meer dan 13.000 medewerkers. Om haar marktaandeel in de Nederlandse en Europese markt te vergroten, was het bedrijf opzoek naar gevestigde speler met een sterke vermogenspositie en kennis op het gebied van de Europese energiemarkt. Daarnaast was DVEP op zoek naar groei- en verbeteringsmogelijkheden aan bestaande en nieuwe klanten. In deze zoektochten zijn de twee energiebedrijven met elkaar in zee gegaan.

Gedurende het overnameproces is DVEP Investeringen bijgestaan door Baker Tilly Corporate Finance en heeft het het Nederlandse energiebedrijf voorzien van financieel en strategisch advies. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het opstellen van een informatiememorandum, het uitvoeren van een bedrijfswaardering en due diligence, en het adviseren bij de onderhandelingen met de potentiële kopers.

Indrukwekkend trackrecord

Met de overname van DVEP bouwt UGI haar positie binnen de energiebranche verder uit en biedt het mogelijkheden tot synergiën voor beide partijen. “DVEP is een belangrijke speler in de Nederlandse zakelijke markt. Het bedrijf heeft aanzienlijke expertise op het gebied van de Europese energiemarkt en heeft in een kort tijdsbestek een indrukwekkende groei weten te realiseren. DVEP zal het vermogen van UGI om klanten in Nederland en daarbuiten te bedienen significant verbeteren.”, aldus Roger Perreault, president van UGI International.

Majoto Holding B.V. schakelde Baker Tilly Corporate Finance in en werd begeleid door Lorijn van Leersum en Willem Jan Bittink.

Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.