Baker Tilly Corporate Finance en Arslan Ter Wee Advocaten begeleiden Eurosafe Solutions

Per 28 augustus 2020 heeft Eurosafe Solutions Groep alle activiteiten van DeBrandwacht.nl en DeGasdokter.nl overgenomen. Dit is de tweede overname van Eurosafe Solutions dit jaar. De overname werd begeleid door Arslan Ter Wee advocaten (Ali Arslan en Özgür Colak) en het Corporate Finance-team van Baker Tilly.

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions is specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. Vanuit vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland en België creëert Eurosafe Solutions samen met haar opdrachtgevers en partners een veilige omgeving voor haar klanten. Eurosafe Solutions is de afgelopen vijf jaar hard gegroeid en heeft daarmee haar product- en dienstenportfolio verbreed in de markt. Met de toetreding van R3B Safety & Rescue uit Zevenbergen begin dit jaar was Eurosafe Solutions al in staat om een totaaloplossing aan te bieden op het gebied van rope access, trainingen en standby rescue.

Door het in huis halen van kennis op het gebied van brandveiligheid en gasdetectie breidt Eurosafe Solutions haar werkveld nog verder uit. DeBrandwacht.nl is gespecialiseerd in het uitvoeren van brandwacht-, mangatwacht-, EHBO-, gasmeetwerkzaamheden op een kwalitatief hoogwaardige wijze en op een hoog veiligheidsniveau. DeGasdokter.nl onderdeel van DeBrandwacht.nl, biedt totaaloplossingen aan op het gebied van gasmetingen. Naast de advieswerkzaamheden en het aanbieden van gasdetectie voor aankoop of verhuur is DeGasdokter.nl gespecialiseerd in het uitvoeren van gasmetingen op importzeecontainers en in besloten ruimten. Voor de opdrachten worden hoogopgeleide medewerkers ingezet, waaronder Rijksgediplomeerde brandwachten en industrieel veiligheidspersoneel.

Olaf van der Holst, oprichter van DeBrandwacht.nl en DeGasdokter.nl geeft aan dat door “de samensmelting met Eurosafe Solutions er een breed pakket van veiligheidsdiensten aangeboden kan worden aan het grote netwerk van klanten middels een sterk en deskundig team. Dit zal resulteren in groei van de organisaties”. Ondanks dat Olaf van der Holst zijn aandelen van de hand heeft gedaan zal hij verbonden blijven aan de organisatie en zal hij met zijn kennis en ervaring Eurosafe Solutions ondersteunen bij het realiseren van deze visie.

Door de gerichte acquisities, wil Eurosafe Solutions de organisatie stabieler maken en een totaaloplossing bieden in haar markt. De synergie tussen de bedrijven Eurosafe Solutions, R3B Safety & Rescue, DeBrandwacht.nl en DeGasdokter.nl biedt de mogelijkheid om de organisatie verder te professionaliseren, het product- en dienstaanbod te verbreden en de positie in de markt te versterken’’, aldus Mark van Buiten, eigenaar van Eurosafe Group.  

De overname

De overname werd begeleid door Arslan Ter Wee advocaten (Ali Arslan en Özgür Colak)  en het Corporate Finance-team van Baker Tilly (Pierre Satink, Alexander Niemeijer en Tommy Haans). Eurosafe Solutions is geadviseerd in het acquisitieproces van waardebepaling en financiering tot en met de onderhandelingen en effectuering van de transactie.

DeBrandwacht.nl en DeGasdokter.nl zullen evenals R3B Safety & Rescue operatief blijven onder de eigen naam. Ook de vertrouwde teams van DeBrandwacht.nl en DeGasdokter.nl zullen werkzaam blijven bij de organisaties.