Baker Tilly Corporate Finance adviseert IPP bij de verkoop aan Desch Plantpak

Desch Plantpak (Desch) heeft de bedrijfsactiviteiten overgenomen van IPP (Interplast Plastic Products). Baker Tilly Corporate Finance heeft de algemeen directeur en eigenaar, Henk Aufderhaar ondersteund bij het realiseren van deze transactie.

Desch Plantpak (Desch) heeft de bedrijfsactiviteiten overgenomen van IPP (Interplast Plastic Products). Baker Tilly Corporate Finance heeft de algemeen directeur en eigenaar, Henk Aufderhaar ondersteund bij het realiseren van deze transactie.

IPP – Een toonaangevende spuitgietfabrikant

In 1969 schreef Henk Aufderhaar uit Vroomshop zich in bij de Kamer van Koophandel, dit was tevens de start van IPP Holland B.V. (voorheen I.K.I. Kunstoffen B.V.). IPP Holland B.V. is een kunststofverwerkend bedrijf, gevestigd in Vroomshoop, Nederland. De onderneming is in de loop der jaren met de uitbreiding van zusterbedrijf IPP Interplast Plastic Products Sp. z o.o. in Polen uitgegroeid tot een internationale producent van bloempotten, plantcontainers en accessoires voor professionele bloemkwekers en de glas- en tuinbouwsector.

Na ruim vijftig jaar ondernemerschap, wenst Henk Aufderhaar meer tijd vrij te maken voor zijn privéleven. Wegens het ontbreken van een directe opvolger, is er gezocht naar een strategische partij die de onderneming naar een volgend niveau kan brengen. Eigenaar Henk Aufderhaar: “Ik ben net 71 geworden en ik zocht vooral naar continuïteit voor mijn medewerkers. Bij Desch heb ik die gevonden. En we kennen elkaar al jaren, dat heeft ook zeker geholpen bij de beslissing.”

Over Desch – Uitbreiding van de productrange

Desch is een Europese toonaangevende speler op het gebied van thermovorm potten en containers, transporttrays, zaaitrays, verspeentrays en perkgoed packs voor de professionele tuinbouw. In samenwerking met de kwekers produceert Desch klantgerichte en inventieve oplossingen voor de mondiale tuinbouw.

Het hoofdkantoor van Desch is gevestigd in Waalwijk, Nederland. Het aantal productielocaties neemt door de overname toe van vier locaties in Nederland en het Verenigd Koninkrijk naar zes locaties en uitbreiding naar Polen.

Sinds 2010, met de overname van EPLA B.V. produceert Desch premium spuitgiet-sierpotten, hangpotten, schalen en accessoires, beter bekend onder de merknaam EPLA. Door de acquisitie van IPP verbreedt Desch de productrange en versterkt daarmee haar positie als één van de leidende producenten van thermovorm- en spuitgietproducten voor de professionele tuinbouwindustrie. Managing Director Jan Willem Wieringa: “Wij hadden al geruime tijd de ambitie onze spuitgietcapaciteit uit te breiden. IPP sluit perfect op ons aan, met complementaire producten en een sterke marktpositie, ook in Oost-Europa.”

Desch is toonaangevend in duurzaam produceren en investeert in energiebesparing en biobased polymeren. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel zowel bij Desch als bij IPP, beide bedrijven lopen van oudsher voorop in de toepassing van gerecyclede materialen. Desch wil ook in de toekomst een leidende rol spelen in de huidige transformatie in de tuinbouw.

Door de overname beschikt Desch over meer dan 300 medewerkers, 70 spuitgietmachines, verspreid over zes productiecentra en een gezamenlijke omzet van circa € 80 miljoen. Zie voor meer informatie de website van Desch.

Baker Tilly Corporate Finance

Gedurende het verkoopproces is IPP bijgestaan door Willem Jan Bittink van Baker Tilly Corporate Finance.

Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.