Kakelbont Kids

Kakelbont Kids is gespecialiseerd in het aanbieden van kinderopvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Met vestigingen voor buitenschoolse opvang in Maarssen en Den Haag heeft Kakelbont Kids een sterke positie ontwikkeld sinds haar oprichting in 1997. Op de vestigingen waar buitenschoolse opvang en vakantieopvang aangeboden wordt, staat buiten spelen en sporten centraal.

Voor een volgende groeifase was Kakelbont Kids voornemens aansluiting te vinden bij een grotere professionele partij met veel kennis en kunde en een vergelijkbare visie op kwaliteit. Mede gezien de ervaring in de zorg- en kinderopvangbranche is hiervoor Baker Tilly Corporate Finance in de arm genomen.

Marktonderzoek in de kinderopvangbranche leidde naar KindeX, met als moederbedrijf het Noorse Norlandia Care Group AS. De groeiambitie, het hoge kwaliteitsniveau en de gedeelde lange termijn visie op de kinderopvangbranche van KindeX in combinatie met het Scandinavische Norlandia Care Group maakte duidelijk dat KindeX als overnamepartner de uitgewezen partij was.

Op 15 december 2014 is de verkoop, na een proces van minder dan zes maanden, geƫffectueerd waarna de medewerkers van Kakelbont Kids een presentatie hebben gekregen over de ambities van Kakelbont Kids onder de vlag van de Norlandia Care Group.

Mark Peschier, directeur KindeX B.V.

"Vanaf het allereerste momenten is er een goed contact geweest met Baker Tilly Corporate Finance, in dit proces vertegenwoordigd door Felix Leenarts. Dit is voor het verloop en de doorlooptijd van het proces zeer waardevol gebleken. De aankoop van Kakelbont past zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve zin goed in de groeiambitie die Norlandia in Nederland heeft voor de komende jaren."

Ineke Ooms, directeur Kakelbont Kids B.V.

"We hebben de begeleiding door Baker Tilly Corporate Finance als bijzonder positief ervaren. De professionele medewerkers hebben onze belangen goed behartigd en hebben mede zorg gedragen voor een vlotte en deskundige overdracht. Ons contactpersoon was goed op de hoogte van de branche en plezierig in de omgang."