KH Engineering

Baker Tilly Corporate Finance adviseerde KH Engineering bij de overname van de Industrial Engineering activiteiten van Royal HaskoningDHV.

KH Engineering versterkt haar kerncompetenties engineering, procurement, constructie management en consultancy, door de toevoeging van industriële kennis en ervaring. De overname van de afdeling Industrial Engineering van Royal HaskoningDHV zorgt voor uitbreiding van het portfolio en past in de groeistrategie van KH Engineering. Om invulling te geven aan de strategische samenwerking tussen beide ondernemingen wordt er tevens een joint taskforce opgericht. De joint taskforce zal een compleet portfolio aan diensten gaan leveren voor opdrachtgevers in de Zaandam regio.

De strategie van KH Engineering is om haar portfolio te versterken en verder te groeien binnen de regio’s. Door de overname zal de orderportefeuille en klantenkring, de komende tijd aanmerkelijk worden uitgebouwd en versterkt. Door de integratie van de afdeling Industrial Engineering van Royal HaskoningDHV groeit KH Engineering naar een organisatie van bijna 600 medewerkers. Het portfolio met de kerncompetenties engineering, procurement, constructie management en consultancy wordt verder uitgebreid. Naast de EPCM projecten, kunnen meer EPC projecten en raamovereenkomsten worden uitgevoerd.

“De overname past in de groeistrategie van KH Engineering. Door uitbreiding van het portfolio is het
mogelijk onze positie in de markt te versterken. Hierdoor zijn we nog beter in staat om onze klanten te bedienen met het gewenste kwaliteitsniveau in alle disciplines voor complete projecten, consultancy en programma’s”, aldus de heer Jansen, CEO van KH Engineering.

De organisatie structuur van beide partijen sluit goed aan om de projecten uit te voeren op het gewenste kwaliteits-en dienstverlening niveau. De structuur is gebaseerd op Project accountmanagement, waarbij Operations en Discipline management de kaders scheppen en de kwaliteit borgen voor de uitvoering van de projecten. Deze visie is verder uitgewerkt in ons business model Operational Excellence. Om de kwaliteit van de projecten te waarborgen en continuïteit te garanderen zal het management zorgdragen voor een passende overdracht en integratie van de activiteiten. De formele overdracht van de afdeling Industrial Engineering van Royal HaskoningDHV naar KH Engineering vindt plaats op 1 maart aanstaande. In totaal worden er 113 medewerkers en het industriële portfolio toegevoegd aan KH Engineering.

Heeft u vragen over deze overname? Neem dan contact op met Lorijn van Leersum.

Bron: http://www.kh-engineering.nl/en/news/#kh-engineering-groeit-significant-door-overname