Baker Tilly Corporate Finance begeleidt Kinderopvangorganisatie De 7 Dwergen

“De verkoop van je bedrijf is een traject dat je in de meeste gevallen maar een keer in je leven meemaakt. Hierbij is de vertrouwensband van de adviseurs van cruciaal belang; er moet een persoonlijke klik zijn, omdat zij je tenslotte begeleiden en adviseren bij de verkoop van je onderneming waarin jij hart en ziel hebt gelegd,’’ aldus Tina van Dijk. Onder begeleiding van Willem Jan Bittink en Alexander Niemeijer droeg zij recentelijk haar kinderopvangorganisatie De 7 Dwergen over aan KidsFoundation. Kinderopvangorganisatie KidsFoundation heeft 100% van de aandelen overgenomen in De 7 Dwergen, passend in haar strategie om de kinderopvang naar een hoger plan te tillen.

De 7 Dwergen

De 7 Dwergen is een particuliere opvangorganisatie opgericht in 2009. De kinderopvangorganisatie heeft drie locaties in Zwolle en biedt kleinschalige, professionele kinderdagopvang in een persoonlijke omgeving. De organisatie wordt gekenmerkt door een persoonlijke en flexibele instelling. Mede hierdoor heeft De 7 Dwergen zich de afgelopen jaren weten te onderscheiden en een groei doorgemaakt die zich nog steeds doorzet. Tina: “De deskundigheid en persoonlijke benadering van het team dat De 7 Dwergen zo kenmerkt, zullen voor ouders en kinderen onverminderd blijven voortbestaan, onder leiding van hun enthousiaste locatiemanagers.’’

Willem Jan Bittink: “Tina heeft met haar ondernemende karakter in relatief korte tijd een indrukwekkende organisatie neergezet. Vanaf het begin van het overnameproces was er al goede klik met Tina. We hebben haar met veel plezier begeleid.”

KidsFoundation: waardevolle aanvulling in de regio

KidsFoundation is een grote speler op het gebied van kinderopvang in Nederland, honderden lokale kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en andere kinderopvangorganisaties vallen onder het bewind. Om de kinderopvang naar een hoger plan te tillen werkt KidsFoundation samen met universiteiten, onderwijs en scholen. KidsFoundation heeft zichzelf als doel gesteld de best gewaardeerde kinderopvang van Nederland te bieden, die ook betaalbaar blijft.

KidsFoundation is blij dat De 7 Dwergen onderdeel wordt van de organisatie, aldus Jeanine Lemmens, CEO van KidsFoundation. “We kijken er enorm naar uit om de kinderen, ouders en onze nieuwe collega’s te verwelkomen. De vestigingen van De 7 Dwergen in Zwolle zijn zowel qua karakter als qua ligging een waardevolle aanvulling voor onze organisatie. We vinden het dan ook fijn dat we ons aanbod aan ouders en kinderen op deze manier kunnen verbreden.”

Baker Tilly Corporate Finance

Gedurende het overnameproces is De 7 Dwergen bijgestaan door Baker Tilly Corporate Finance. Onder aanvoering van Willem Jan Bittink en Alexander Niemeijer is eigenaresse Tina begeleid in het overnameproces van waardebepaling tot en met de onderhandelingen en effectuering van de transactie.

Tina over de samenwerking met Baker Tilly: “Deze bijzondere periode ben ik door Willem Jan en Alexander bijgestaan en dat heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik had echt het gevoel in een team te werken dat mij ook op persoonlijk vlak heeft gesteund toen het nodig was. Ik heb veel van de mannen geleerd en heb nooit een moment getwijfeld of de keus op Baker Tilly de juiste was.”

Hulp nodig?

Speelt voor uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of dien een terugbelverzoek in.