Succesvolle herfinanciering van Meuwissen Gerritsen

Meuwissen Gerritsen heeft onder begeleiding van Baker Tilly een succesvolle herfinanciering doorlopen. De huidige financieringsstructuur sloot onvoldoende aan op de groei en toekomstplannen van de onderneming. Door de herfinanciering kan de huidige directeur Jaap Jan Gerritsen zijn positie als volgende generatie binnen het familiebedrijf realiseren en tevens de positie van Meuwissen Gerritsen als marktleider in de technische bouwfolies in de Benelux versterken.

Gezamenlijk is door het Audit-team en het Corporate Finance-team van Baker Tilly een financieringsmemorandum inclusief balansprojecties opgesteld die een goed inzicht geeft in de onderneming en de financieringsbehoefte. Met behulp van het financieringsmemorandum is bepaald welke financieringsvorm en -instelling wenselijk is bij het vraagstuk van Meuwissen Gerritsen. Het financieringsmemorandum is vervolgens aangeboden bij verscheidene partijen binnen het netwerk van Baker Tilly. Meerdere grootbanken waren bereid een voorstel uit te brengen. Door de samenstelling van de kredietfaciliteit, in combinatie met de scherpe tarifering en bijbehorende voorwaarden en bepalingen is gekozen voor de zakelijke financiering van de ING.

Meuwissen Gerritsen; marktleider in de technische bouwfolies

Meuwissen Gerritsen is een Nederlandse producent van technische bouwfolies. Het uitgebreide assortiment van zowel de eigen productlijnen als exclusief distributeur van A-merken voor de woningbouw, renovatie en utiliteitsbouw wordt via de bouwmaterialenhandels geleverd in de Benelux.

De historie van het familiebedrijf gaat terug naar 1954. Meuwissen is korte tijd in handen geweest van het Finse Walki Oy. Begin 2016 heeft Gerritsen Industrie onder leiding van Jaap Jan Gerritsen het bedrijf terug gekocht. Sinds januari 2020 gaan de kracht van marktleider Meuwissen en de innovatieve drive van Gerritsen gezamenlijk verder onder de naam Meuwissen Gerritsen. De herfinanciering is onderdeel van het plan om de groeiambities voor de komende jaren te realiseren. “Gerritsen zet in op groei, zowel autonoom als door acquisitie”, aldus Jaap Jan Gerritsen.

“De familie Gerritsen heeft met meerdere generaties een indrukwekkende en toonaangevende organisatie neergezet als marktleider binnen de technische bouwfolies. We hebben Jaap Jan met veel plezier bijgestaan tijdens het traject. We kijken er naar uit om hem ook bij toekomstige groei te mogen bijstaan.” – Lorijn van Leersum (Baker Tilly)

Multidisciplinair team

Gedurende het financieringstraject is Jaap Jan Gerritsen bijgestaan door het multidisciplinaire team van Baker Tilly. Onderdeel van het team waren Lorijn van Leersum (Partner Corporate Finance), Maikel Rooijackers (Partner Audit), Nicole van der Sanden (Supervisor Be In Control) en Manouk Schakel (Consultant Corporate Finance).

Wilt u groeien, uitbreiden door overname of heeft een andere reden waarom uw onderneming financiering nodig heeft? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Ook voor advies met betrekking tot bedrijfsovername en verkoop van uw bedrijf kunt u bij ons terecht.