Baker Tilly Corporate Finance begeleidt de verkoop van accountants- en advieskantoor Solutional

Het Corporate Finance team van Baker Tilly heeft Solutional Holding B.V. bijgestaan gedurende het verkooptraject aan investeringsfonds Synova. De onderneming Solutional betreft een onafhankelijk accountants- en advieskantoor, welke beschikt over expertise op het gebied van assurance, audit, rapportage en regelgeving. Haar clientèle is hoofdzakelijk actief in de sectoren vermogensbeheer en financiële dienstverlening. Op jaarlijkse basis stelt de onderneming meer dan 30.000 financiële rapporten op. De koper betreft het investeringsfonds Synova, welke wordt erkend als één van Europa’s meest innovatieve groei-investeerders.

Uitbreiding naar Nederland

Synova is een Europese investeerder, gevestigd in Londen en New York. Het investeringsfonds focust zich op een viertal kernsectoren (Software & Data, Tech Enabled Services, Financial Services en Health & Education), waarbij de onderneming beschikt over diepgaande investerings- en operationele expertise. De overname van Solutional volgt op een eerdere overname van DM Financial (juni 2022), welk gespecialiseerde boekhoudkundige diensten verleent aan vermogensbeheerders over de hele wereld.

Ian Doran, oprichter en CEO van DM Financial, benoemt dat Solutional de afgelopen twintig jaar uitstekend heeft gepresteerd en het “vooraanstaande” kantoor in Nederland was in haar branche. Hij beschouwt de overname als een springplank om diensten in geheel Europa te laten groeien.

Martin Stravers, medeoprichter van Solutional, voorspelde dat een samenwerking de business zou versterken. “Deze transactie zal ons beter in staat stellen om meer talent aan te trekken en onze diensten te laten groeien over geheel Europa”, aldus Martin Stravers.

Begeleiding door Baker Tilly

Solutional is gedurende de verkoop begeleid door het Corporate Finance team van Baker Tilly, onder leiding van Lorijn van Leersum. Baker Tilly heeft hen bijgestaan bij het opstellen van de verkoopdocumentatie, het benaderen van potentiële kopers, het voeren van de onderhandelingen en het coördineren van het financiële due diligence onderzoek (t.e.m. intentieverklaring).

Wenst u meer informatie te ontvangen inzake de transactie van Solutional of speelt bij uw bedrijf een soortgelijke vraagstuk? Overweegt u de verkoop van uw bedrijf of wenst u een bedrijfsovername te doen? Neem in dat geval contact op met het team van Baker Tilly Corporate Finance voor een vrijblijvend gesprek.