Baker Tilly en Arslan & partners begeleiden verkooptraject Xando

Het Corporate Finance team van Baker Tilly heeft in samenwerking met Arslan & partners Xando begeleid in het verkooptraject aan Pro Warehouse. De twee bedrijven zijn in dezelfde branche werkzaam en zijn erg tevreden met de verkoop.

Apple Authorised Enterprise Reseller Pro Warehouse en Apple Authorised Reseller Xando bundelen hun krachten. Per 17 november 2022 heeft Xando B.V. de aandelen overgedragen aan Pro Warehouse. Per januari 2023 gaat Xando formeel over in de naam en organisatie van Pro Warehouse. Alle medewerkers van Xando behouden hun functie en gaan mee naar de nieuwe organisatie. Xando werd in het verkooptraject begeleid door Baker Tilly en Arslan & partners.

Xando klaar voor de volgende stap

Xando is een Apple Authorised Reseller gericht op de zakelijke en educatieve markt die in 2006 werd opgericht door Iwijn Hendriksen. Iwijn vertelt: “De afgelopen zeventien jaar is Xando uitgegroeid tot een toonaangevende Apple Authorised Reseller met een zakelijke en educatieve focus. Het was een mooie reis naar dit moment, waar we nu een volgende stap gaan maken.”
Door de bundeling van expertises kunnen klanten nog beter en breder worden bediend, geeft Iwijn aan. “Doordat Pro Warehouse al veel verder is qua organisatie, zullen Xando en haar klanten hiervan gaan profiteren en Xando in staat stellen om verder te groeien. Daarnaast past het DNA van Pro Warehouse uitstekend bij het DNA van Xando, waardoor zowel klanten als medewerkers direct een vertrouwd gevoel krijgen.”

Begeleiding bij de transactie

Xando is gedurende het traject begeleid door het Corporate Finance team van Baker Tilly en Arslan & partners advocaten. Beide partijen hebben Xando bijgestaan bij het opstellen van de verkoopdocumentatie, het uitvoeren van de onderhandelingen en het coördineren van het due diligence onderzoek.
Wilt u meer informatie ontvangen over de transactie van Xando of speelt bij uw bedrijf een soortgelijk vraagstuk? Overweegt u de verkoop van uw bedrijf of wenst u een bedrijfsovername te doen? Neem in dat geval contact op met het team van Baker Tilly Corporate Finance voor een vrijblijvend gesprek.