The Next Step

Uw bedrijf is continu in ontwikkeling. Of u nu groei nastreeft en kansen ziet voor innovatie of wanneer u de continuïteit van uw bedrijf wilt borgen, maar hierbij twijfelt over de bestendigheid van uw businessmodel. In welke situatie u zich ook bevindt, één ding is zeker: u wilt uw bedrijf een stap verder brengen. Het is aan u, als ondernemer, om dat te realiseren. Om de juiste keuzes te maken, richting te geven en te bepalen wat uw bedrijf in de volgende fase nodig heeft.

The Next Step.jpg
Ontdek meer over The Next Step
The Next Step - Juiste persoon voor volgende fase.jpg

Juiste persoon voor de volgende fase

Sinds de start van uw bedrijf is er veel veranderd. Uw bedrijf is gegroeid en blijft volop in ontwikkeling. Geen klein team meer, maar tientallen fte's om aan te sturen. Meer afnemers en grotere opdrachten die vragen om een goed geoliede interne organisatie. Leidt u uw bedrijf de volgende fase in? Of ligt uw hart bij het pure ondernemerschap en wordt het tijd om te kiezen voor een andere managementstructuur?

Lees meer
The Next Step - Financiering van the next step.jpg

Financiering van The Next Step

Wie gaat uitbreiden, een nieuw product in de markt wil zetten of overnameplannen heeft, heeft geld nodig om dit te realiseren. Uw next step vraagt om financiering en in veel gevallen om externe financiering. De diversiteit aan financieringsvormen is groot en de fase van uw bedrijf kan hier ook nog invloed op hebben.

Lees meer
The Next Step - Talenten binden en behouden.jpg

Talent binden en behouden

Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt de strijd om talenten heviger. U ervaart wellicht zelf ook dat het steeds moeilijker wordt om goede arbeidskrachten te vinden én ze te behouden. Een aantrekkelijke werkgever weet talenten te binden en behouden voor de organisatie. Uit onderzoek blijkt dat organisaties succesvoller zijn als medewerkers tevreden zijn. Daar zit voor u als werkgever de winst.

Lees meer
The Next Step - Stap naar internationale markt.jpg (1)

Stap naar internationale markt

Ziet u kansen om uw product(en) over de grenzen heen te verkopen? Voordat u deze keuze maakt, is het belangrijk dat u de voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt. En dat u zich bewust bent van de vele zaken die bij internationaal ondernemen om de hoek komen kijken. Zaken waar u zich van tevoren wellicht niet bewust van bent.

Lees meer
The Next Step - Grip op groei.jpg (1)

Grip op groei

Uw bedrijf is recent sterk gegroeid. Van start-up tot een serieuze scale-up. Of door overnames in zeer korte tijd drie keer zo groot. Ondanks dat de groei een bewuste keuze is of op zijn minst een positieve ontwikkeling, is de kans groot dat u inmiddels ook ervaringen hebt met de keerzijde van de medaille. Hoe houdt u, als ondernemer, grip op de groei van uw bedrijf?

Lees meer
The Next Step - Organisatiestructuur onder de loep.jpg

Organisatiestructuur onder de loep

Een volgende stap in de ontwikkeling van uw bedrijf leidt vaak tot veranderingen in de structuur. U trekt een externe investeerder aan, vanwege een overname of management buy-out stappen nieuwe aandeelhouders in of u stelt een algemeen directeur aan die de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich neemt. Deze (organisatorische) veranderingen kunnen financiële, juridische en fiscale consequenties hebben voor u en uw onderneming.

Lees meer
The Next Step - Strategische keuzes.jpg

Strategische keuzes

Of u groei wilt realiseren met een nieuw businessmodel of met de overname van andere marktpartijen, bij deze ‘decisive moments’ in het ondernemerschap gaat u niet over een nacht ijs. Zeker als u concludeert dat een volgende stap betekent dat u meer op afstand betrokken wil zijn bij het bedrijf of toe bent aan een nieuwe uitdaging en uw bedrijf te koop zet. Uw besluit raakt niet alleen uzelf, maar heeft ook consequenties voor het bedrijf en uw medewerkers.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over The Next Step? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.