Stap naar internationale markt

The Next Step - Stap naar internationale markt.jpg (1)

Ziet u kansen om uw product(en) over de grenzen heen te verkopen? Voordat u deze keuze maakt, is het belangrijk dat u de voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt. En dat u zich bewust bent van de vele zaken die bij internationaal ondernemen om de hoek komen kijken. Zaken waar u zich van tevoren wellicht niet bewust van bent.

Er kunnen verschillende redenen zijn om de stap naar de internationale markt te maken. Voor bepaalde producten kan de Nederlandse markt te klein zijn, terwijl in het buitenland de vraag naar deze producten juist groot is. De ontwikkelingen op het gebied van e-commerce de laatste jaren kunnen deze stap voor u vergemakkelijken. De concurrentie van ondernemers in het buitenland ligt daarmee ook op de loer. Kortom: een uitdagend en dynamisch speelveld. Met een tijdige en juiste voorbereiding kunt u de uitdagingen aan en van uw internationale avontuur een succes maken. 

Betrouwbare partners

Belangrijk is dat u betrouwbare mensen kent en inzet. Betrouwbare partners die u helpen bij het opzetten van een buitenlandse vestiging of de lokale vertegenwoordiging verzorgen. Ook buitenlandse werknemers vragen de nodige aandacht. Soms is het verstandiger om expats uit te zenden, maar u kunt er ook voor kiezen om lokaal personeel aan te nemen. Welke keuze u ook maakt, zorg in ieder geval dat u samenwerkt met ervaren partners.  

Internationaal ondernemen: logistiek, btw en douane

U biedt uw producten internationaal aan, maar wat is het logistieke verhaal hierachter? Hoe krijgt u producten van hier naar daar? Gaat “vandaag besteld, morgen in huis” dan nog wel op? En hoe zit het met uw administratieve verplichtingen, zoals Europese btw-registraties en btw-aangifteverplichtingen of transfer pricing? Deze vragen hoeven u geen problemen op te leveren, zolang u tijdig alles voorbereidt en/of uitbesteedt. Onze adviseurs denken graag met u mee.

Beluister uitzending 4 van BNR The Next Step over internationaal ondernemen. 

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over The Next Step? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.