Skip to content

Baker Tilly versterkt ESG Advisory met Lucy Lau

Baker Tilly heeft Lucy Lau benoemd tot ESG-Director. Lucy Lau komt van ASML waar zij als Sustainability Strategy Manager jarenlang verantwoordelijk was voor ESG. Zij zal zich richten op de verdere ontwikkeling van de ESG-dienstverlening aan de klanten van Baker Tilly.

Lucy Lau beschikt over brede internationale praktijkervaring op diverse ESG-gebieden en duurzaamheidsvraagstukken, uiteenlopend van strategie tot stakeholder engagement en van reporting tot programmaexecutie. Ze leverde een belangrijke bijdrage aan de ESG-transformatie van ASML, dat op dit terrein een toonaangevende en leidende positie heeft. Daarvoor werkte ze bij Heras (Oirschot), bij Woonbedrijf (Eindhoven) en is zij jarenlang werkzaam geweest bij KPMG (Eindhoven) in de audit praktijk. Lucy studeerde aan Nyenrode Business Universiteit en heeft een masterdiploma in Accountancy.

Lucy Lau: “Met heel veel enthousiasme sluit ik me aan bij Baker Tilly. De daadkracht en heldere visie van Baker Tilly om zijn klanten te ondersteunen op hun ESG-agenda heeft mij overtuigd. Ik zet mijn kennis en ervaring daar graag voor in. Toenemende maatschappelijke druk en strengere rapportageverplichtingen op het gebied van ESG zullen een verdere katalysator zijn voor verduurzaming van de bedrijfsvoering van grotere ondernemingen. Maar ook voor middelgrote en kleinere ondernemingen zal duurzaamheid een bepalende succesfactor zijn.”

Ronald Hoeksel, bestuursvoorzitter van Baker Tilly: ‘‘Het belang van Environmental, Social and Governance doelstellingen is evident. We zijn intrinsiek zeer gemotiveerd om onze klanten te ondersteunen om bij te dragen aan de transitie die we als maatschappij moeten maken. We zien dat klanten steeds meer behoefte hebben aan advies en ondersteuning om aan duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen. Ik heet Lucy namens alle collega’s van Baker Tilly van harte welkom en wens haar veel succes."

Gido Frühling, Environmental, Social & Governance partner: “Met ons ESG Advisory team leveren wij een bijdrage aan een duurzame toekomst. Dit kan alleen met volle aandacht voor mens, milieu en goed bestuur. Met Lucy Lau halen we iemand met kennis, ervaring en persoonlijkheid in huis die we nodig hebben. Ze brengt een schat aan ervaring mee en kan bogen op aantoonbare successen. Ik zie uit naar onze samenwerking.”

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief