Baker Tilly begeleidt Verhoek Europe

Een multidisciplinair team van Baker Tilly heeft Verhoek Europe begeleid met de verkoop van aandelen ten behoeve van de continuïteit en ontplooiing van de organisatie. Per 7 oktober 2022 heeft Verhoek Europe overeenstemming bereikt met Henk Verhoek, Sjoerd Stiksma en Hans van Eenennaam over het volbrengen van de transactie.

Vol vertrouwen naar de toekomst

Verhoek is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de distributie van lange en ondeelbare producten. Er worden onder andere tapijten, kunstgras en overige kwetsbare lengtegoederen, zoals deuren , gedistribueerd. Verhoek beschikt over een Europees distributienetwerk bestaande uit 12 locaties, verspreid over vier landen (Engeland, België, Nederland en Duitsland). Het hoofdkantoor is gevestigd in Genemuiden. De onderneming beschikt over 100.000 m2 warehouseoppervlakte, telt 900 medewerkers en heeft dagelijks 450 trucks onderweg.

Door de overdracht van aandelen van de heren D. Verhoek, J. Verhoek en J. Verhoek aan hun broer H. Verhoek en investeerders S. Stiksma en H. van Eenennaam waarborgt Verhoek de continuïteit van het bedrijf.

Meije Smink, CEO Verhoek Europe, geeft aan: "We zijn verheugd dat we drie partners hebben die de toekomstvisie van Verhoek Europe ondersteunen. Samen met onze medewerkers bouwen we verder aan de groei en ontwikkeling van Verhoek Europe. De focus ligt hierbij op het leveren van een betrouwbare logistieke dienstverlening aan onze klanten. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst."

Een complexe transactie

Het aantrekken van nieuwe aandeelhouders kan een uitstekende oplossing zijn om de continuïteit van een organisatie te versterken, maar hier komt veel bij kijken. De transactie werd daarom begeleid door een multidisciplinair team van Baker Tilly, waaronder het fiscale team, het MKB team en Corporate Finance. Verhoek is geadviseerd op het gebied van begeleiding bij verkoop, financiële, fiscale en juridische advisering.

Baker Tilly kent familiebedrijven

Veel van onze klanten zijn familiebedrijven. Onze adviseurs zijn dan ook bekend met de dynamiek van de familie binnen het bedrijf, zoals bedrijfsopvolging. Is uw bedrijf een familiebedrijf? En wilt u weten hoe wij u kunnen helpen bij bedrijfsopvolging? Neem dan contact met ons op.