Kwetsbaarheidsscan

IT Advisory - Kwetsbaarheidsscan webshop.jpg

Een kleine fout in informatiebeveiliging is snel gemaakt, maar heeft vaak grote gevolgen. Regelmatig ligt gevoelige data, zoals persoonsgegevens, op straat. Vaak is dit een gevolg van niet-doorgevoerde updates, onveilige systeeminstellingen of andere voorkombare problemen.

Veel ondernemers zijn zich niet bewust van dergelijke risico’s voor hun organisatie. Dit wordt veroorzaakt doordat de inrichting en soms ook het onderhoud van de IT is uitbesteed. Onze kwetsbaarheidsscan is een scan waarmee u deze kwetsbaarheden van uw externe en interne IT-systemen in kaart kunt brengen. Wij helpen u vervolgens graag met de opvolging, zodat u het risico op financiële- en reputatieschade kunt minimaliseren.

Periodiek met kwetsbaarheden aan de slag

Wij zorgen met de kwetsbaarheidsscan voor meer grip op de kwetsbaarheden van uw externe en interne systemen. Uw situatie verandert echter continu, bijvoorbeeld omdat u gaat werken met nieuwe webapplicaties, interfaces en/of updates. Dagelijks komen er nieuwe kwetsbaarheden bij. Het is dan ook van belang om uw IT-omgeving periodiek te scannen. Wij adviseren de kwetsbaarheidsscan minimaal vier keer per jaar uit te voeren.

Kwetsbaarheidsscan: meer grip op risico’s

De kwetsbaarheidsscan geeft u als ondernemer:

  • Periodiek meetbare resultaten, omdat u na elke scan een helder overzicht ontvangt met de gesignaleerde kwetsbaarheden.
  • Inzicht in hoeverre de getroffen maatregelen het gewenste effect hebben om zo uw informatiebeveiliging verder te optimaliseren.
  • Minder beveiligingsrisico’s, omdat de kans op het verliezen van klantgegevens en bedrijfsgegevens kleiner wordt.

Het periodiek scannen van al uw systemen kan een te zware maatregel zijn. Daarom kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen specifieke systemen vaak te laten scannen en de rest van uw systemen jaarlijks te laten controleren. Hierdoor kunt u efficiënt met de resultaten aan het werk.

Wij voorzien u van rapportages die u begrijpt en kunt uitleggen. Bovendien zorgen wij voor een technische rapportage, waarmee u uw leveranciers de achterliggende handvatten kunt geven om de kwetsbaarheden te verhelpen.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date