Integrale procesoptimalisatie mkb

Gebiedsontwikkeling & Vastgoed - Over ons.jpg

Snelle ontwikkelingen bij nieuwe technologieën en disruptieve marktomstandigheden, zoals de coronapandemie in 2020, hebben verregaande gevolgen. Ook voor uw onderneming. Om uw bestaansrecht en een concurrerende positie te behouden, is het noodzakelijk om snel en flexibel in te spelen op de marktveranderingen. Integrale procesoptimalisatie kan u hierbij helpen.

Gevolgen voor uw onderneming bij marktveranderingen

Marktveranderingen kunnen uw onderneming enorm beïnvloeden. Zo zorgt bijvoorbeeld het coronavirus voor toenemende werkplekregulering, reisbeperkingen, verminderde uitgaven van klanten, uitgestelde investeringen en een verstoorde supply chain. Snel en flexibel inspelen op deze veranderingen is steeds meer van cruciaal belang, voor het bestaansrecht én voor de concurrentiepositie van uw bedrijf.

Maar is uw bedrijfsvoering hier klaar voor? Zijn de onderliggende bedrijfsprocessen vrij van verspilling? Haperende processen leiden tot problemen aan de kant van de klant (kwaliteit van levering) of aan de kant van de kosten (efficiëntie).

Daarnaast zijn processen steeds minder statisch. Doorlopend kunnen nieuwe applicaties en/of systemen, wijzigingen in wet- en regelgeving, veranderingen in de keten, interne en/of externe controles of strategische keuzes leiden tot aanpassingen van uw huidige processen.

Procesoptimalisatie geborgd in uw bedrijf

De specialisten van Baker Tilly betrekken uw medewerkers uit diverse functielagen en afdelingen actief bij het optimaliseren processen. Deze unieke aanpak zorgt ervoor dat deze groep medewerkers de juiste tools en vaardigheden krijgt om het proces zo optimaal mogelijk in te richten. Globale processchema’s geven de onderlinge afhankelijkheden in processen weer, zodat een integrale inzicht in uw bedrijfsprocessen ontstaat. Zo kunnen uw mensen toekomstige (noodzakelijke) procesaanpassingen gemakkelijk identificeren, initiëren én realiseren.

Wilt u meer weten over deze beproefde methodische aanpak voor succes? Download dan de brochure ‘Integrale procesoptimalisatie’.

Doe een eerste scan van uw processen

Elk procesoptimalisatietraject begint bij het in kaart brengen van de belangrijkste processen en de bijbehorende waardestromen, doorlooptijden en knelpunten. Wilt u alvast een globaal beeld krijgen van de kwaliteit van uw processen en de grootste knelpunten binnen uw onderneming? Beantwoord in onze test vragen, verdeeld over een aantal uitvoerende en ondersteunende processen, en u ontvangt binnen twee werkdagen van ons een gratis korte analyse van uw processen én een indicatie van de belangrijkste aandachtspunten.

Wilt u binnen uw onderneming een volledige geïntegreerde en gedragen procesoptimalisatie realiseren? Neem dan contact op met uw vaste Baker Tilly-adviseur. Nog geen klant bij Baker Tilly? Neem dan contact op met Manager MKB Accountancy & Advies Rudolf Roekevisch.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over uw btw-aangifteverplichtingen? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Rudolf Roekevisch.jpg
Rudolf Roekevisch Manager MKB Accountancy & Advies T: 06 10 09 75 50