Skip to content
Gepubliceerd op: 27 februari 2018
Type publicatie Klantverhalen
Gerelateerde onderwerpen
Robert de Boer maakte de afgelopen twee jaar een flinke ommezwaai met zijn marketingbureau Lead Today. Door de snelle veranderingen en de concurrentie in de marketingbranche besloot hij de focus van zijn dienstverlening te verschuiven van een uitvoerende naar een adviserende rol. Pieter Perdijk van Baker Tilly kent mij en mijn bedrijf door en door. Dat geeft mij vertrouwen en grip op het ondernemen.”

Lead Today is een marketingbureau met b2b leadgeneratie als rode draad. Tot Robert het roer omgooide, ontwikkelde het bedrijf vooral websites en online marketing campagnes. “Dat ging hartstikke goed”, vertelt Robert, “maar de concurrentie was groot en ik wist: onze toegevoegde waarde zit niet in het ontwikkelen van websites, maar in onze kennis over het genereren van leads. Met als doel bedrijfsgroei realiseren voor onze klanten. En dus besloot Robert zich te gaan richten op consultancy. Hij deelde zijn teams anders in en veranderde zijn salesaanpak om nieuwe klanten te vinden. Ook  riep hij de functie van leadgeneratie consultant in het leven: specialisten in dienst van Lead Today die inhouse bij de klant de leadgeneratie verzorgen, van strategie tot uitvoering.

  • Meer lezen over groei? Lees verder in ons dossier over groei in ‘The Next Step’

Succesvolle aanpak

“Het eerste jaar was spannend. Pas in december druppelden er klanten binnen. Daarna ging het hard. Inmiddels halen we zo’n 80% van de omzet uit consultancydiensten die we vóór 2016 überhaupt niet leverden. Onze visie, dat samenwerking tussen sales en marketing een must is bij het genereren van leads, slaat enorm aan. In de praktijk werkt nog nagenoeg geen enkele organisatie op deze manier. Daarom is onze consultancydienst ook een onmisbare schakel.”

 Ik heb nu plezier in het opstellen van een jaarbegroting 

Opnieuw opbouwen

“De nieuwe positionering van Lead Today is alleen mogelijk met een gedegen financieel inzicht en concrete plannen. Baker Tilly, in het bijzonder Pieter, heeft mij daar enorm bij geholpen”, zegt Robert. Pieter Perdijk, adviseur bij Baker Tilly: “Het eerste jaar dat wij voor Lead Today werkten, hebben we al het achterstallige papierwerk opgeruimd. In 2016 implementeerden we Exact, waarin zo ongeveer alles wordt vastgelegd. Van projectadministratie tot verlofdagen. Wat ik zo mooi vind, is dat Robert nu volledig inzicht heeft in waar hij met zijn bedrijf staat, zodat we nu volop vooruit kunnen kijken. Vanuit mijn expertise kijk ik met Robert mee en draag ik nieuwe ideeën aan. Dat gaat verder dan alleen het financiële.”

Foto van man

Van dromen naar plannen

Robert: “Juist de veelzijdigheid van de dienstverlening van Baker Tilly is fijn. Zo heeft een arbeidsjurist van Baker Tilly onze arbeidscontracten beoordeeld en aangepast. Nu weet ik zeker dat ik als werkgever voldoe aan actuele wet- en regelgeving. Pieter en ik spreken elkaar in elk geval maandelijks, maar vaak ook meerdere keren per week. Ook in de avonduren als dat nodig is. Hij snapt wat ik wil en neemt daarin ook persoonlijke factoren mee. Dat is prettig. En weet je wat grappig is? Waar ik vroeger een hekel had aan financiële administratie, heb ik nu plezier in het opstellen van een jaarbegroting. Ik hoef namelijk niet langer benauwd achterom te kijken, maar kan in vertrouwen plannen maken voor de komende jaren. Een begroting is een concrete, cijfermatige uitwerking van die plannen. Met andere woorden, ik weet nu wat nodig is om mijn dromen waar te maken.”

  • Lees verder wat de actuele wetgeving inzake AVG voor u als werkgever betekent

Klankbord in spannende tijden

Robert: “Pieter is mijn sparringpartner en klankbord. Hij weet alles van Lead Today en regelt ook mijn privézaken. Zo kan hij me dus heel breed adviseren. Dat geeft mij grip op mijn onderneming. Zelfs in de spannende tijd waarin wij de focus van onze dienstverlening verlegden en nieuwe markten moesten aanboren.”

  • Ook meer grip op uw onderneming? Bekijk in deze korte video hoe wij dat aanpakken 

Wilt u ook gefundeerde beslissingen maken voor nu en straks?

Baker Tilly heeft een groot aantal mkb-ondernemers ondersteund in het realiseren van een adequate bedrijfsvoering. Wij maken en bespreken bijvoorbeeld realtime dashboards met onze klanten. Zo wordt het voor u als ondernemer makkelijker om de juiste beslissingen te maken. Meer weten? 

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief