Skip to content
Gepubliceerd op: 08 juni 2021
Type publicatie Klantverhalen
Gerelateerde onderwerpen

Data voor je laten werken. Transport-, opslag- en distributieorganisatie LCW Groningen doet dit inmiddels een aantal jaren en zet data in om meer inzicht te krijgen in prestaties en processen. Maar hoe zet u data om naar stuurinformatie? En wat zijn de uitdagingen van een datagedreven organisatie? Jakob Vonck (algemeen directeur LCW Groningen) en Jan-Willem van Essen (manager IT Advisory Baker Tilly) vertellen in dit ondernemersverhaal over het proces, de uitdagingen en de voordelen van het inzetten van data naar stuurinformatie.

Ondernemersverhaal: met data inzicht in bedrijfsprestaties | Baker Tilly & LCW Groningen

Datagedreven werken

Jan-Willem van Essen werd door Jakob Vonck benaderd nadat LCW Groningen recent was overgegaan op een nieuw transportmanagementsysteem. LCW Groningen wilde graag op basis van data uit zowel het oude als het nieuwe systeem de organisatie kunnen sturen. Inmiddels zijn zij een datagedreven organisatie met inzicht in hun prestaties. Jakob: “Het creëren van goede managementinformatie heeft ons de nodige tijd gekost, maar het heeft ons nog veel meer opgeleverd. Het geeft snel en betrouwbaar inzicht in wat er in ons bedrijf gebeurt”.

Jakob Vonck en Jan-Willem van Essen vertellen hoe LCW Groningen uit data inzicht krijgt in de prestaties van het logistieke bedrijf. Waar liepen zij tegenaan in de transitie naar datagedreven werken en wat levert hen dat op?

Meer inzicht in uw prestaties?

Bent u geïnteresseerd in hoe u data voor u kunt laten werken? Wij helpen u graag! Vul het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij weten nu precies wat er in ons bedrijf gebeurt.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief