Boels Rental Group acquireert Eekels Pompen – Baker Tilly heeft due diligence uitgevoerd

Het Baker Tilly Corporate Finance-team heeft Boels Rental begeleid in het financiële due diligence proces voor de acquisitie van Eekels Pompen. Boels is tien jaar geleden na General Rental gestart met het opzetten van Special Rental zoals Power HVAC, Traffic Control en Site Accomodation. Met de overname van Eekels Pompen voegt Boels pompen hieraan toe. Het Corporate Finance - team van Baker Tilly heeft Boels bijgestaan tijdens het due diligence onderzoek.

Voldoen aan de klantwens

Boels is één van Europa’s grootste verhuurbedrijven in zowel machineverhuur als specialistische verhuur. De onderneming bestaat uit ruim 400 filialen en is actief in 18 landen. In recente jaren is ‘groei door middel van overnames’ actief als strategie uitgedragen. De overname van Eekels Pompen is hier een voorbeeld van. CEO en eigenaar van Boels, Pierre Boels, vertelt: “Eekels Pompen is een gerenommeerd bedrijf, met fantastische mensen en oneindige expertise. Dit koesteren wij door samen met hen het team uit te bouwen. In veel landen waar Boels en Cramo actief zijn, kunnen wij ons pompspecialisme verder uitbreiden of introduceren. Dit sluit aan bij de vraag van onze klanten, die een breed aanbod, passende service en de juiste kennis van zaken wensen.”

Eekels Pompen

Sinds 1914 geeft Eekels Pompen deskundig advies. Met een uitgebreid productassortiment en 24/7 service is Eekels Pompen in staat om klanten in vrijwel iedere sector te ontlasten. De onderneming is door de jaren heen uitgegroeid tot een organisatie met ruim 60 medewerkers, verspreid over drie vestigingen in Nederland. Eekels Pompen werd in 2015 overgenomen door familie Reigwein, welke op haar beurt eigenaar is van RECO Group. Met de overname door Boels hoopt Eekels Pompen verdere groei te kunnen bewerkstelligen. “Om de verdere uitbreiding te realiseren is Eekels bij een internationale groep als Boels het beste geborgd. We zijn trots op het Eekels Pompen-team en voorzien een mooie toekomst”, aldus Rob en Robin Reigwein, eigenaren van RECO Group.

Begeleiding door Corporate Finance – team van Baker Tilly

In opdracht van Boels heeft het Corporate Finance-team van Baker Tilly de financiële due diligence werkzaamheden uitgevoerd onder leiding van Mark Goderie en Tommy Haans.

Staat u voor de keuze om een bedrijf over te nemen of bent u van plan binnenkort uw onderneming te verkopen? Onze brede expertise op gebied van due diligence (financieel, fiscaal, juridisch, HR en IT) zorgt ervoor dat u nu en in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kunnen wij u adviseren over het verwerken van deze risico’s in de koopovereenkomst. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of dien een terugbelverzoek in.