Due diligence

Due diligence | Baker Tilly

In vrijwel ieder overnametraject, of het nu gaat om koop of verkoop van een onderneming, komt het moment waarop de koper onderzoek gaat doen naar het over te nemen bedrijf. Gedurende dit boekenonderzoek (due diligence) wordt het object van aankoop nader bestudeerd op zogenaamde lijken in de kast. Staat u voor de keuze om een bedrijf over te nemen of bent u van plan binnenkort uw onderneming te verkopen? Onze brede expertise op gebied van due diligence (financieel, fiscaal, juridisch, HR en IT) zorgt ervoor dat u nu en in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kunnen wij u adviseren over het verwerken van deze risico’s in de koopovereenkomst.

Due Diligence checklist bij verkoop

Speciaal voor ondernemers die zich oriënteren op een eventuele verkoop, heeft Baker Tilly Corporate Finance een multidisciplinaire checklist ontwikkeld. Daarmee krijgt u snel inzicht in eventuele knelpunten op financieel, fiscaal, juridisch en automatiseringsgebied. Vraag de ‘Due Diligence checklist bij verkoop’  vrijblijvend aan.

Vendor Due Diligence bespoedigt het acquisitieproces doordat alle informatie al is verzameld, geordend en becommentarieerd. Dit draagt bij aan het realiseren van betere overnamevoorwaarden en minder te verstrekken garanties en vrijwaringen. Benieuwd naar wat voor meerwaarde een Vendor Due Diligence voor uw bedrijf kan opleveren? Neem vrijblijvend contact op met Mark Goderie. Lees ook hoe wij u nog meer kunnen helpen bij de verkoop van uw bedrijf.

Transactieoverzicht 2020

In 2020 adviseerden wij klanten bij 135 transacties met een totale transactiewaarde van €1.9B, verspreid over 9 sectoren. Welke sectoren dat zijn, ziet u hieronder. Lees de verhalen van deze klanten in de referenties, of neem contact op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Een aantal van onze eerdere transacties

Tombstone Heuver
Tombstone Heylen Group
Tombstone Ons Tweede Huis

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over due diligence? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

mark-goderie.jpg
Mark Goderie Partner Corporate Finance T: 06 16 47 14 60