Baker Tilly Corporate Finance adviseert De Voogd bij bedrijfsverkoop

Het Corporate Finance-team van Baker Tilly heeft De Voogd Grijpskerke B.V. en Bos Aannemingsbedrijven B.V. bijgestaan in het verkooptraject van de twee ondernemingen evenals de dochterondernemingen Bos Grijpskerke en De Voogd Kabels en Leidingen. Het Belgische APK Group wordt de nieuwe eigenaar van de vier Zeeuwse ondernemingen.

Uitbreiding naar Zeeland

APK Group is gespecialiseerd in weg- en waterbouw, waterleidingen, telecomnetwerken, energienetten en sleufloze technieken. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 1.800 medewerkers in Duitsland en de Benelux en heeft een omzet van € 300 miljoen. Door de overname op 30 juni 2022 breidt APK Group deze werkzaamheden uit naar Zeeland.

Eigenaar van APK Group, Paul Kerkhofs, geeft aan dat deze overname een mooie stap is in het uitbreidingsproces, omdat de activiteiten complementair zijn aan die van APK Group en elkaar zodoende versterken. “De maatschappij staat niet stil. Meedraaien in de wervelwind van verandering is de boodschap. Met deze overname kunnen we voldoen aan de wensen en behoeftes van onze klanten en partners in Zeeland en bieden we een totaaloplossing en volledige ontzorging.”

Continuïteit en ondersteuning van de gevraagde groei

De voormalige directeur-eigenaren, Willen Bos en Marco Bos, zien de toekomst geborgd voor de bedrijven en medewerkers binnen een familiebedrijf. Zij geven aan dat zij de bedrijven met een gerust hart door geven aan APK Group. ‘’De kernwaarden komen sterk en bieden kansen om verder te groeien en de bedrijven uit te bouwen. We zien de toekomst samen met APK zonnig in en kijken er naar uit om samen mooie projecten te realiseren.’’

Begeleiding door Baker Tilly

De Voogd is begeleid door het Corporate Finance-team van Baker Tilly onder leiding van Mark Goderie. Baker Tilly heeft hen bijgestaan bij het opstellen van de verkoopdocumentatie, de onderhandelingen, de begeleiding van het due diligence onderzoek en effectueren van de transactie.

Wilt u meer informatie over transactie van De Voogd? Of speelt bij uw bedrijf een soortgelijke vraag of overweegt u uw bedrijf te verkopen of een bedrijfsovername te doen? Neem dan contact op met het team van Baker Tilly Corporate Finance voor een vrijblijvend gesprek.