Salarisadministratie

Employment Advisory - salarisadministratie.jpg

Voor kleine en middelgrote bedrijven is de salarisadministratie vaak tijdrovend en kostbaar. Door snel veranderende en complexe wetgeving is het niet altijd eenvoudig om de kennis op peil te houden. Nieuwe technologieën bieden bovendien de mogelijkheid om uw personeelsadministratie verder te digitaliseren. U kunt uw medewerkers toegang geven tot hun eigen online personeelsdossier. Met actuele cijfers over verzuim en verloop kunt u samen met uw management uw personeelsbeleid aanscherpen waar nodig.

Wij nemen u de zorg voor uw salarisadministratie uit handen en regelen een tijdige en foutloze salarisverwerking voor uw organisatie. Zo helpen wij u met het inrichten van uw salarisadministratie. Onze rol is in dat geval vooral adviserend van aard. Vervolgens kiest u zelf of u bepaalde zaken in eigen handen wilt houden of dat u (delen van) uw salarisadministratie door onze professionals, de salarisadministrateurs laat uitvoeren. Zij zorgen elke maand weer opnieuw voor een tijdige en foutloze salarisverwerking.

Salarisadministratie

Een optimale salarisadministratie, dat is waar wij naar streven. Wij analyseren het huidige proces van salarisverwerking, geven advies over het administratieve proces en richten de administratie op maat voor u in. Als de basis van uw (online) administratie goed is ingericht, denken we graag met u mee over de registratie van verlof en verzuim of de overstap naar digitale loonstroken of een digitaal personeelsdossier (Employee Self Service). Uiteraard verzorgen we ook de daadwerkelijke salarisverwerking voor u. Voor een snel antwoord op uw korte vragen kunt u gebruikmaken van onze speciale helpdesk.

Internationale salarisadministratie

Is uw organisatie in meerdere landen actief? In samenwerking met ons internationale netwerk zorgen wij er dan voor dat uw salarisadministratie wordt verzorgd. Wij richten een centrale administratie in die voor de bevoegde landen en managers beschikbaar is. Daarnaast adviseren wij over de consequenties voor uw salarisadministratie als een buitenlandse werknemer (tijdelijk) bij u komt werken of een Nederlandse werknemer voor u aan het werk gaat in het buitenland.

Personeelsbeleid aanscherpen

Het grote voordeel van een online salarisadministratie is dat u direct beschikt over belangrijke managementinformatie over uw personeel(sbeleid). Samen met u bepalen wij welke informatie u terug wilt zien in uw managementrapportages, zoals personeelskosten, verzuim en verloop. Denk ook aan informatie over het einde van contracten, inzicht in verjaardagen en jubilea. Wij richten de administratie zo voor u in, dat deze informatie real-time beschikbaar is.

Hulp nodig?

Geeft u toch de voorkeur aan een persoonlijk advies? Onze Employment Advisory specialisten zijn u graag van dienst. Neem dan contact met ons op.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over salarisadministratie? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Alwin van Dongen
Alwin van Dongen Partner Payroll Services T: 06 50 12 05 18