Skip to content

Baker Tilly stapt als eerste Nederlandse accountancy- en advieskantoor over op cloudplatform Silverfin

Baker Tilly maakt als eerste grote speler in de Nederlandse accountancybranche de overstap naar Silverfin. Door de implementatie van dit cloud based platform en het volledig omarmen van datagedreven werken, zet het accountancy- en advieskantoor de volgende stap in haar digitale transformatie. “Baker Tilly bevestigt met deze stap haar status als innovatieve koploper in de Nederlandse accountancysector”, aldus Aloys Vonk, partner MKB Accountancy & Advies.

Om ook in de toekomst een waardevolle dienstverlener en sparringpartner voor haar klanten te zijn, zet Baker Tilly nadrukkelijk in op datagedreven werken. Een belangrijke stap binnen deze digitale transformatie is het borgen van eenduidige financiële data, cloud based werken en uniformiteit in één centrale tool. Hiervoor is na een succesvolle pilotperiode gekozen voor Silverfin, vertelt Mario Geertzen, manager innovatie bij Baker Tilly Nederland. “We zochten een platform dat aansluit op onze IT-strategie en waarbij we workflows konden creëren of gebruiken om kwaliteit en efficiency te combineren. Een datagedreven insteek was daarbij ook heel belangrijk”, aldus Geertzen.

In de marktverkenning die Baker Tilly vorig jaar uitvoerde, rolde Silverfin als het meest geschikte platform uit de bus. ‘’Naast modules voor compliancewerkzaamheden en administratieve dienstverlening, biedt het Silverfin-platform een bibliotheek met innovatieve analyse- en rapportagetools. De extra mogelijkheden tot data-analyse die dit oplevert, helpt onze adviseurs om de ondernemers en ondernemingen voor wie zij werken van nog beter advies te voorzien”, zegt Vonk, die als partner MKB Accountancy & Advies medeverantwoordelijk is voor innovatie bij Baker Tilly. Ook wordt het samenwerken met klanten verder gestroomlijnd door de overstap naar Silverfin. Het platform heeft een koppeling met het klantportaal Mijnbakertilly.nl, waarin het accountancy- en advieskantoor met klanten samenwerkt voor bijvoorbeeld het delen van rapportages en het aanleveren van documenten. Geertzen: “Het is een volledig nieuwe, frisse en intuïtieve werkomgeving waarin het samenwerken centraal staat.”

Gamechanger

Vonk ziet Silverfin als een potentiële gamechanger in de accountancymarkt. “Onze intern ontwikkelde samensteltool BEAT-S heeft ons jarenlang goed gediend. Om ook in de toekomst succesvol te zijn, moeten we stappen maken in de standaardisering van compliance, workflow management en connectiviteit”, geeft Vonk aan. “Verder willen we ons meer focussen op data-analyse via de Silverfin Insights-module en het Pulse-communicatieplatform. Zo hebben we een nog bredere toolkit om te kunnen signaleren en adviseren en houden we meer tijd over voor het gesprek met de klant. We hopen met de inzet van Silverfin in het tweede halfjaar van 2023 een significante versnelling te realiseren.”

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief