Skip to content

Administratie & compliance

U heeft ervoor gekozen om uw onderneming uit te breiden naar Nederland, een sterk businessplan ligt klaar en u heeft de eerste stappen gezet om uw Nederlandse ondernemingsstructuur in te richten. Bent u ook op de hoogte van uw administratieve verplichtingen? En uw werkgeversverplichtingen in Nederland? Met welke zaken moet u als buitenlandse ondernemer in Nederland rekening houden? Onze adviseurs bespreken onder andere de jaarrekeningverplichting, werkvergunningen, btw en facturen.  

Op deze pagina leest u meer over de complianceverplichtingen van een Nederlandse onderneming als u vanuit het buitenland naar Nederland uitbreidt: inbound groei. Bent u op zoek naar informatie over de omgekeerde situatie: vanuit Nederland ondernemen in het buitenland? Klik dan hier om meer te lezen over outbound groei. 

Werkgeversverplichtingen in Nederland 

Als u een Nederlandse werknemer aanneemt, krijgt u te maken met een aantal werkgeversverplichtingen. Deze verplichtingen kunnen ook gelden als u uw niet-Nederlandse personeel in Nederland laat werken. Wat moet u als werkgever doen? Expert Tamara van den Broek bespreekt een aantal belangrijke stappen. 

Kijk hier de video

Alles over de jaarrekening 

Vrijwel alle Nederlandse rechtspersonen moeten een jaarrekening opstellen. Afhankelijk van onder andere de grootte en omzet, moet soms een wettelijke controle (audit) plaatsvinden. Onze accountants leggen uit welke verplichtingen en deadlines er gelden, wanneer u Dutch GAAP of IFRS kunt gebruiken en wanneer een geconsolideerde jaarrekening vereist is. 

Lees meer

Werkvergunningen 

Als werkgever moet u zorgen dat de werkvergunningen van uw personeel in orde zijn. Laat u personeel uit het buitenland in Nederland werken? Zorg dan dat u weet welke vergunningen vereist zijn. Wanneer is een werkvergunning verplicht? En welke speciale werkvergunningen zijn er in Nederland?  Onze Employment Advisory adviseurs lichten de regels toe. 

Lees meer

De 30%-regeling voor expats 

Als u gespecialiseerd personeel werft uit het buitenland, biedt de 30%-regeling een aantrekkelijk voordeel voor werkgever én werknemer. Wat zijn de voorwaarden van de 30%-regeling? Wat levert het u als werkgever op? Global Mobility expert Tamara van den Broek bespreekt de 30%-regeling voor ingekomen werknemers. 

Kijk hier de video

Btw en facturen 

Als u onderneemt in Nederland ontvangt u waarschijnlijk inkoopfacturen waarop btw aan u in rekening wordt gebracht. Wellicht krijgt u ook te maken met verlegde btw. Zodra u een inkoopfactuur krijgt, is het belangrijk om na te gaan of deze correct is en voldoet aan alle vereisten. Wat zijn de regels voor btw-facturen?  Onze experts vertellen het u graag!  

Lees meer

.

Neem contact op

Heeft u vragen over de onderwerpen die wij op deze pagina bespreken? Of wilt u graag meer weten over onze dienstverlening en hoe wij uw internationale ambities kunnen ondersteunen? Laat hier uw gegevens achter, dan neemt één van onze adviseurs contact met u op!

Het laatste nieuws

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief