Skip to content
Gepubliceerd op: 29 juli 2022
Type publicatie Blog
Gerelateerde onderwerpen
De SLIM-regeling helpt mkb-ondernemers om met subsidie de interne organisatie te verbeteren en ontwikkelen. Dit biedt ook kansen om uw IT-omgeving onder de loep te nemen. Deze twee praktijkvoorbeelden geven u een beeld van wat er zoal mogelijk is.

1. (Begeleiden bij de) selectie van een toekomstbestendig IT-systeem

Uw organisatie ontwikkelt zich, maar het IT-systeem groeit niet mee. Hierdoor zien wij vaak workarounds ontstaan: oplossingen waarmee om een systeem heen gewerkt kan worden. Dit omdat dit gemakkelijker en sneller werkt. Of omdat zaken met het huidige IT-systeem gewoonweg niet mogelijk zijn. Als er gestuurd moet worden op cijfers, blijkt vaak dat de dataset onvolledig of niet geheel juist is. Ook komt het voor dat medewerkers niet meer aan het eigenlijke werk toekomen. Of dat extra capaciteit nodig is om de administratieve achterstanden weg te werken.

Onze ervaring leert dat zo’n systeem in veel gevallen aan vervanging of herinrichting toe is. Het selecteren van een nieuw IT-systeem is iets dat uw organisatie niet dagelijks doet. Bovendien wilt u dat de invoering ervan zo min mogelijk impact op de dagelijkse bedrijfsvoering heeft. Maak daarom waar nodig gebruik van externe expertise. Een expert die de markt kent u en u behoedt voor valkuilen. Baker Tilly heeft al veel bedrijven op deze manier geholpen. Bovendien kijken we bij de selectie niet alleen naar de huidige bedrijfsprocessen, maar ook naar mogelijke procesverbeteringen. Zo zorgen we dat uw IT systeem klaar is voor de toekomst van uw organisatie.

2. Onderbouwde keuzes maken op basis van eigen data en algoritmes

Keuzes over de bedrijfsvoering maken, kan een spannende aangelegenheid zijn. Wat is er mooier dan validatie van beslissingen met eigen data en algoritmes? Stel dat u de bestellingen van klanten met eigen vervoersmiddelen bezorgt. Wanneer kunt u het beste een nieuw voertuig aanschaffen? En wanneer moet u overstappen op elektrisch rijden? Op dit soort vragen krijgt u een helder antwoord met geavanceerde tooling en algoritmes. Zo kunt u sneller betere beslissingen nemen.

Toekomstmuziek? Zeker niet, Baker Tilly helpt regelmatig klanten om de randvoorwaarden in te richten waardoor zij eigen data voor zich kunnen laten werken. Het mooiste hieraan? Bij de sturing van de organisatie zijn wij verder niet betrokken. Wij nemen uw mensen mee in dit proces, zodat u de verworven inzichten zelf kunt blijven gebruiken. Steeds opnieuw.

Kansen benutten

Naast deze praktijkvoorbeelden zijn er meer mogelijkheden om uw IT-omgeving te verbeteren. Het ontwikkelen van een IT-strategie bijvoorbeeld. Of het inrichten van managementrapportages en het vergroten van de grip op risico’s met een kwetsbaarheidsscan. Met de SLIM-subsidie kunt u op meerdere manieren kansen voor de toekomst benutten.

Meer weten over de mogelijkheden van de SLIM-subsidie en uw IT-omgeving?

Herkent u zich in een van deze vraagstukken? Vul de SLIMme tool in. Wij kijken of uw onderneming en vraagstuk(ken) in aanmerking komen voor de SLIM-subsidie. Geheel vrijblijvend. Persoonlijk contact opnemen kan natuurlijk ook. Hiervoor belt of mailt u Jan-Willem van Essen via 06 11 59 30 06 of [email protected]. We helpen u graag!

Vul de SLIMme tool in

Vraag nu het gratis SLIMme-boekje aan

Wij zetten de meest gestelde vragen én antwoorden over de SLIM subsidie voor u op een rij. Overzichtelijk en praktisch!

Ja, ik vraag het SLIMme boekje aan

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief