Skip to content
Foto van New York

E-commerce in de EU, de VS en het VK, heeft u alles geregeld?

Gepubliceerd op: 09 juni 2021
Type publicatie Kennisartikel
De nieuwe btw-regelgeving zorgt voor uitdagingen maar ook voor kansen! Vanaf 1 juli aanstaande wordt de btw-regelgeving voor e-commerce aangepast in alle EU landen. Deze wijzigingen zijn relevant alle ondernemers die goederen verkopen aan consumenten in de EU. Het is daarbij niet relevant waar u bent gevestigd.

Daarnaast heeft het Verenigd Koninkrijk haar btw-regelgeving met betrekking tot e-commerceverkopen reeds aangepast op 1 januari jongstleden. En dan is daar nog de VS, ook daar kennen ze specifieke sales tax verplichtingen op verkopen aan consumenten. Deze verschillen per staat.

Zorg ervoor dat u weet wat er gaat wijzigen in de EU maar ook dat u weet wat uw mogelijke verplichtingen zijn in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Specialisten op het gebied van indirecte belastingen en e-commerce Donna Scaffidi (Partner, Baker Tilly VS), Alison Horner (Partner Indirect Tax, MHA Macintyre Hudson, VK) en Marisa Hut (Senior Manager VAT & Customs, Baker Tilly Nederland ) praten u in deze sessie bij.

Let op, deze video is in het Engels

Heeft u vragen, laat het gerust weten. Neem dan contact op met Marisa Hut van VAT & Customs Advisory.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief