IT Audit

IT Advisory - IT Audit

Wilt u de kwaliteit van uw verwerkingsprocessen en informatievoorziening aanscherpen of aantoonbaar maken naar de markt? Onze IT auditors helpen u met het leveren van formele assurance rapportages (bv. ISAE3402, SOC2, ENSIA, cyber attestation) om dit mogelijk te maken. Ook zijn zij in staat om u breder bij te staan op dit gebied, bijvoorbeeld met advies op het gebied van optimalisatie en beheer van automatiseringsomgevingen, informatiemanagement, data-strategie en data-analytics, informatiebeveiliging, cybersecurity en andere digitale vraagstukken.

Het IT Audit team

Onze IT auditors hebben een brede kennis van digitale processen en informatievoorziening, IT-systemen, IT-beheerprocessen en diverse IT-raamwerken. Bovendien zijn onze IT auditors aangesloten en geregistreerd (RE) bij de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors (NOREA), of hebben zij een expertise binnen de niches van het vakgebied.

IT Audit, Assurance & advies

Onze IT audits kunnen, afhankelijk van uw wensen, resulteren in een divers scala aan eindproducten, variërend van advies tot formele assurance. Heeft u hulp nodig bij een nulmeting, begeleiding, advies of een rapportage volgens NOREA standaarden? Onze experts komen graag bij u langs om uw behoeften in kaart te brengen en de opties met u bespreken. Uiteraard passen wij opdrachten graag aan op uw specifieke situatie. Lees waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

IT Audit in de jaarrekeningcontrole

Naast advies en assurance ondersteunen onze IT auditors de controlepraktijk van Baker Tilly. Klanten van de accountancypraktijk verwerken in toenemende mate hun (financiële) gegevens in geïntegreerde, complexe ERP-systemen. Op basis van een procesanalyse stellen onze IT-auditors vast welke interne beheersmaatregelen die betrekking hebben op de operationele en financiële verantwoording van een organisatie (deels) zijn geautomatiseerd. De juiste inrichting en werking van deze beheersingsmaatregelen wordt door ons geverifieerd, inclusief de rol die de algemene kwaliteit van de IT-omgeving en -organisatie daarbij speelt. Onze collega’s combineren hier hun expertise van procesinrichting en -beheersing met specialistische kennis van softwarepakketten. Op deze wijze zijn wij in staat om een oordeel te vellen over de kwaliteit van de digitale informatievoorziening bij onze klanten.

Een andere strategie is dat wij gebruik maken van onze data-factory. In deze data-factory worden de relevante operationele en financiële data van onze klanten op efficiënte en slimme wijze verwerkt tot handige analyse-tools. Hiermee krijgen wij snel inzicht in de gegevensstromen en procesverwerking van onze klanten en kunnen wij op innovatieve wijze een organisatie snel doorgronden. Onze klanten kunnen bovendien ook gebruik maken van deze mogelijkheden en hun interne managementinformatie en sturing naar een hoger niveau tillen.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over IT Audit? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

martin-van-ernst.jpg
Martin van Ernst Partner IT Advisory T: 06 30 13 98 76