Skip to content
Gepubliceerd op: 08 augustus 2022
Type publicatie Blog
Gerelateerde onderwerpen
De economische groei zorgt voor veel dynamiek in de markt. Bij mkb-bedrijven zien we regelmatig dat dit té snel gaat, en dat de ontwikkeling van de interne organisatie achterblijft bij de groei. Processen lopen niet efficiënt, afdelingen werken niet optimaal samen en er ontstaan faalkosten. Haperende en statische bedrijfsprocessen kunnen een enorme sta-in-de-weg zijn. Herkent u dit beeld? Dan is de SLIM-subsidie mogelijk interessant voor uw bedrijf.

Blijven verbeteren en vernieuwen is cruciaal voor het voortbestaan van mkb-organisaties. Maar hier is vaak onvoldoende capaciteit voor beschikbaar. Procesoptimalisatie wordt er ‘even bij gedaan’ en heeft bij drukte geen prioriteit. Ook gebeurt het vaak dat een specifieke afdeling zich met procesverbetering bezighoudt. Met als gevolg dat niet alle belangen worden meegenomen en weerstand in de organisatie ontstaat. Een ander obstakel is het redeneren vanuit bestaande patronen en systemen. Ook dit kan een remmende werking hebben op het toekomstbestendig houden van de processen én de onderneming.

Integrale procesoptimalisatie

Bij Baker Tilly gebruiken we een unieke methodiek om mkb-ondernemingen op weg te helpen naar integraal verbeteren van bedrijfsprocessen. Startpunt is het ontwikkelen van de vaardigheden van een kerngroep medewerkers. Deze kerngroepleden gaan veranderingen zelf herkennen, initiëren en realiseren. Hierbij mobiliseren zij andere medewerkers, wat zorgt voor een optimaal draagvlak en implementatiesucces. De kerngroep bewaakt de voortgang van de uit te voeren acties en identificeert nieuwe verbetermogelijkheden. Zo is er steeds meer focus op het realiseren van doordachte procesaanpassingen.

Gestructureerde werkwijze

Deze methodiek zorgt ervoor dat medewerkers van verschillende afdelingen samen toewerken naar inzichtelijke en efficiënte processen. Met de zekerheid dat deze optimaal op elkaar aansluiten. De kerngroep weet precies welke stappen nodig zijn om veranderingen te implementeren en houdt overzicht over de (toekomstige) verandermogelijkheden. Op de lange termijn levert dit winst op zoals borging van continu verbeteren, een gestructureerde werkwijze en een integrale blik op de kansen en risico’s van wijzigingen.

Continu verbeteren

SLIM is een stimuleringsregeling voor projecten waarbij verbetering en ontwikkeling centraal staat. Er zijn meerdere manieren om deze subsidie te benutten voor het toekomstbestendig maken van uw organisatie. Bij het optimaliseren van uw processen kunt u deze bijvoorbeeld ook (verder) digitaliseren of verduurzamen. Aanvragen is binnenkort weer mogelijk: van 1 tot en met 30 september 2022. Onze specialisten helpen u graag met het schrijven van het projectplan en de subsidieaanvraag.

SLIM-subsidie aanvragen voor procesoptimalisatie?

Lopen bedrijfsprocessen niet soepel, maar is het niet precies duidelijk waar dit in zit? Vul dan nu de SLIMme tool in. Dan kijken wij of uw onderneming en vraagstuk(ken) in aanmerking komen voor de SLIM-subsidie. Geheel vrijblijvend. Persoonlijk contact opnemen kan natuurlijk ook. Hiervoor belt of mailt u Rudolf Roekevisch via 06 10 09 75 50 of [email protected]. We helpen u graag!

Vul nu de SLIMme tool in


Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief