Skip to content
Gepubliceerd op: 21 april 2020
Type publicatie Kennisartikel
De coronacrisis laat zich overal gelden en dus ook in de fiscaliteit. Zo kampen veel ondernemingen met een gereduceerde bedrijfsliquiditeit, waardoor het betalen van belastingen mogelijk een gecompliceerde aangelegenheid wordt. Toch biedt de fiscale wet- en regelgeving soms ook kansen.

In de onderstaande animatie gaan wij in op enkele aandachtspunten voor de omzetbelasting (btw). Wij richten ons daarbij vooral op mogelijke kansen die de btw-regelgeving biedt aan ondernemers. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. De regeling ‘uitstel van betaling’ voor belastingschulden;

  2. Enkele mogelijkheden ter verbetering van de bedrijfsliquiditeit;

  3. Bijzondere btw-teruggaven;

  4. De (tijdelijke) overheidsmaatregelen op het gebied van de btw.

Aandachtspunten btw tijdens de coronacrisis

Mocht u naar aanleiding van deze video de huidige situatie van uw onderneming willen bespreken, neem dan gerust contact op met uw Baker Tilly adviseur. Ook in deze tijden van corona staan wij voor u klaar.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief