Skip to content
Foto van vermoeide vrouw

BBV-jaarrekening maken arbeidsintensief? Niet met ons voorbeeld!

Gepubliceerd op: 17 december 2020
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

De jaarafsluiting 2020 staat voor veel gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen weer voor de deur. Het kunnen aanbieden van een jaarrekening die geheel aan het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) voldoet is een intensief proces, dat een goede voorbereiding vergt. Om gemeenten, provincies en gemeenschappelijke regelingen hierin te ondersteunen hebben wij een voorbeeldjaarrekening ontwikkeld. Dit voorbeeld voldoet aan alle eisen vanuit het BBV en is ontwikkeld vanuit de vele controles die wij voor diverse (lokale) overheidsinstellingen uitvoeren.

Het voorbeeld kunt u gebruiken als basisdocument voor het opstellen van uw jaarrekening. Het kan ook dienen als naslagwerk, zodat u op elementen toelichtingen uit dit voorbeeld kunt hanteren. Hoe u het voorbeeld ook gebruikt, het scheelt u in ieder geval veel tijd en uitzoekwerk tijdens het proces rondom het opstellen van de jaarrekening. Bovendien voorkomt u, door dit voorbeeld als basis of als naslagwerk te gebruiken, straks discussies met uw accountant over het wel of niet voldoen aan de BBV.

U kunt de voorbeeldjaarrekening hieronder downloaden.

Download de PDF: Voorbeeldjaarrekening

Ontvangt u liever een bewerkbare versie (Word) van dit voorbeeld? Laat uw contactgegevens achter en wij sturen u de voorbeeldjaarrekening graag toe.

Laat uw gegevens achter

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief