Skip to content
Foto van containers en vrachtwagen

Corporate Finance begeleidt Eimskip bij de overname van Mareco

Gepubliceerd op: 24 januari 2017
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
Eimskip versterkt wederom haar positie in de wereldwijde reefer logistieke diensten door de overname van 80% van de aandelen het Belgische Mareco. Baker Tilly Corporate Finance heeft in nauwe samenwerking met de Corporate Finance collega’s van Baker Tilly Belgium, deze overname begeleid.

Lorijn van Leersum: “Dit is de derde overname in successie waarin wij Eimskip bij hebben gestaan. In 2015 en 2016 zijn respectievelijk al Jac. Meisner Internationale Expeditie en Extraco Services aan de Eimskip Groep toegevoegd. De overname van Mareco zal zeker niet de laatste zijn in de huidige tijd waarin Eimskip een sterke groei laat zien. Zowel autonoom als door middel van acquisities. Het is mooi dat wij deze laatste transactie vorm hebben kunnen geven door gebruik te maken van ons internationale netwerk”.

 

Met de overname van Mareco breidt Eimskip haar geografische reefer logistieke netwerk verder uit, vooral in gebieden in Afrika en Zuid-Amerika, en daarmee verhogen zij de verscheidenheid van bevroren goederen. Via het netwerk van Mareco zal Eimskip kunnen profiteren van nieuwe kansen in nieuwe regio's en dit ondersteunt de verdere ontwikkeling in Eimskip's reefer logistieke diensten.

 

Mareco werd opgericht in 2002 en het hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen, België. Het huidige management team blijft aan en zal zelf haar activiteiten beheren. Mareco biedt werk aan 26 mensen op twee locaties, in Antwerpen en in Sao Paulo, Brazilië, en richt zich op reefer logistieke diensten, met name de export naar West-, Centraal- en Zuid-Afrika van over de hele wereld. De jaarlijkse omzet bedraagt ​​ongeveer EUR 60 miljoen, met een EBITDA-ratio van 5-6% en vervoert ongeveer 32.000 TEU per jaar.

 

Eimskip is een toonaangevend transportbedrijf dat voornamelijk opereert in de Noord-Atlantische Oceaan. Eimskip werd opgericht in 1914 en is een beursgenoteerd bedrijf met (Nasdaq IJsland). Het bedrijf beheert een netwerk van 60 kantoren in 20 landen, werkt 20 schepen en heeft ongeveer 1.680 medewerkers. Ongeveer de helft van de omzet van het bedrijf is afkomstig van activiteiten buiten IJsland.

 

Het Financieele Dagblad heeft ook aandacht besteed aan deze overname.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief