Skip to content

HR intern beheren of uitbesteden? Ga voor de Baker Tilly HR Hub!

Gepubliceerd op: 16 mei 2024
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

De mens is de belangrijkste asset van uw bedrijf, uw ‘human capital’. Als ondernemer staat u voor de cruciale beslissing om uw HR-activiteiten intern te beheren of ze uit te besteden aan een externe serviceprovider. Deze keuze heeft aanzienlijke gevolgen voor uw bedrijf op het gebied van kosten, efficiëntie, expertise en flexibiliteit. Het vinden van een balans tussen efficiency en mensgericht management is key. Aan beide opties kleven voor- en nadelen.

We zetten de belangrijkste voordelen van insourcing en outsourcing voor u op een rij. Waar u ook voor gaat, Baker Tilly kan u helpen met een nieuwe HR-oplossing: de Baker Tilly HR Hub. 

Voordelen van insourcing

  • Directe betrokkenheid: insourcing van HR geeft u directe controle en betrokkenheid bij het HR-proces, waardoor u nauw samenwerkt met uw team en de bedrijfscultuur versterkt. 

  • Vertrouwelijkheid en controle: interne HR-afdelingen bieden een hoger niveau van vertrouwelijkheid en controle over gevoelige bedrijfsinformatie en personeelsgegevens. 

  • Aanpassing aan specifieke behoeften: insourcing stelt u in staat om HR-oplossingen op maat te ontwikkelen die aansluiten bij de unieke behoeften en doelstellingen van uw bedrijf in plaats van generieke oplossingen van externe serviceproviders. 

  • Cultuur en betrokkenheid: een interne HR-afdeling kan bijdragen aan het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur en medewerkersbetrokkenheid door persoonlijke interacties en betrokkenheid bij het personeelsbeheer. 

Voordelen van outsourcing

  •  Kostenbesparing: als klein of middelgroot bedrijf hoeft u geen interne HR-medewerkers te betalen

  • Toegang tot expertise: externe HR-serviceproviders beschikken vaak over een breed scala aan expertise op HR- en aanverwante werkgebieden zoals arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid. Met outsourcing krijgt u toegang tot gespecialiseerde vaardigheden die mogelijk ontbreken in uw interne team.

  • Focus op kernactiviteiten: door HR uit te besteden kunt u uw focus verleggen naar kernactiviteiten die direct bijdragen aan de groei en het succes van uw bedrijf. 

  • Schaalbaarheid en flexibiliteit: externe serviceproviders kunnen snel op- of afschalen op basis van uw behoeften, waardoor u flexibel blijft en gemakkelijk kunt reageren op veranderingen in de markt of bedrijfsomstandigheden. 

Wat als u het beste van beide werelden (insourcing en outsourcing) met elkaar kunt verenigen? 

Baker Tilly introduceert:  de HR Hub! 

Met de Baker Tilly HR Hub bieden wij u een alles-in-één oplossing: een online HR en payroll platform én een flexibele inzet van onze HR-specialisten. U krijgt toegang tot geavanceerde technologische systemen en u kunt vertrouwen op onze kennis en ervaring. Onze HR-specialisten nemen u graag het werk uit handen, zodat u zich kunt focussen op de kernactiviteiten van uw onderneming.  

U kunt ons online platform in 3 pakketten (Easy, Comfort en Pro) afnemen en de HR Hub combineren met het (deels) uitbesteden van de HR-functie. U kiest het pakket dat het beste bij uw organisatie past.

Lees meer over de Baker Tilly HR Hub

Vragen? Neem gerust contact op!

Heeft u interesse in de Baker Tilly HR Hub en/of wilt u er graag meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Wet- en regelgeving op dit gebied kan onderhevig zijn aan verandering. Wij raden u aan om met uw Baker Tilly adviseur te overleggen over de impact hiervan.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief