Skip to content
Foto van wouter burgerhart

Samenwerking Baker Tilly en prof. Wouter Burgerhart

Gepubliceerd op: 19 juli 2019
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
Bureau Vaktechniek Belastingadviseurs Baker Tilly gaat met prof. Wouter Burgerhart samenwerken op het gebied van estate planning. Zo zal Burgerhart deelnemen aan vaktechnische vergaderingen van de estate planning kennisgroep. Ook wordt hij betrokken bij complexere klantdossiers.

Over prof. Wouter Burgerhart

Prof. Wouter Burgerhart heeft aantoonbare ervaring in estate planning voor de ondernemer. Vanaf 1988 werkte hij op verschillende kantoren in de notariële praktijk. Hij richtte zich voornamelijk op het ondernemingsrecht, personen- en familierecht en erfrecht. Sinds 2004 is hij verbonden aan ScholsBurgerhartSchols. Van 1998 tot en met 2009 was hij docent notarieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met een focus op de estate planning, in het bijzonder de fiscale aspecten daarvan. In 2008 promoveerde hij daar op een dissertatie getiteld: ‘Waarde en Erfrecht. Beschouwingen over de waarde van een onderneming in het erfrecht en enige verwante wetten.’ De Rijksuniversiteit Groningen benoemde hem in 2010 tot hoogleraar, met als leeropdracht de fiscale aspecten van de notariële rechtspraktijk.

Sinds 2013 is hij partner bij BurgerhartVosmanshuys B.V. Hier is hij onder andere betrokken bij het opzetten en uitvoeren van bedrijfsopvolgingen, het adviseren van familiebedrijven en de daarmee verband houdende fiscale procesvoering. Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Gravenhage. Burgerhart adviseert en publiceert over verschillende notariële en fiscale onderwerpen. Tevens geeft hij cursussen en voordrachten over uiteenlopende rechtsgebieden.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief