Skip to content
Gepubliceerd op: 26 januari 2017
Type publicatie Ondernemerscollege
Giels Brouwer - Wat is de kracht van Big data? | OC #39

Een datingbureau, maar dan voor voetballers en clubs? SciSports verzamelt en analyseert gegevens van honderdduizenden voetballers, zodat de spelers aan de voor hen ideale ploeg kunnen worden gekoppeld. Het vergroot de kans op overwinningen, bespaart geld en de speler, het team en de fans worden er beter en gelukkiger van. Driedubbel win! Het college van Giels Brouwer laat je de onbegrensde mogelijkheden van Big data zien.

Over Giels Brouwer

Giels Brouwer richtte in 2013 met twee van zijn medestudenten het bedrijf SciSports op. Al snel ontvingen ze voor dit initiatief de Philips Innovation Award. SciSports omvat de grootste voetbaldatabase ter wereld boordevol data van diverse websites, fora, nieuwsbronnen, databases en statistieken. Een speciaal ontwikkeld algoritme zoekt in deze database naar de beste speler voor een club. En met succes, voetbalclubs in binnen- en buitenland staan inmiddels in de rij voor de data van SciSports.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief