Skip to content
foto van highfive

Baker Tilly Corporate Finance – Transactieoverzicht 2020

Gepubliceerd op: 01 februari 2021
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
In 2020 is Baker Tilly Corporate Finance als adviseur vanuit onze vestigingen in Nederland en België betrokken geweest bij 135 transacties, met een totale transactiewaarde van € 1,9 miljard. Onze adviseurs hebben gewerkt aan 30 koop- en verkooptrajecten, 84 waarderingsvraagstukken en 21 duediligenceonderzoeken (boekenonderzoeken).

Het jaar 2020 is onlosmakelijk verbonden met de wereldwijde pandemie. Toen de coronacrisis begin 2020 zijn intrede deed, werden veel trajecten on hold gezet. Er heerste in de markt veel onzekerheid over de impact van de ontwikkelingen. Rond de zomerperiode herstelde de markt zich, waardoor het derde en vierde kwartaal ‘ouderwets druk’ bleken. Baker Tilly Corporate Finance kan derhalve terugkijken op een bewogen, maar desalniettemin succesvol 2020.

Sectoren

De sectoren waarin wij gedurende het jaar voornamelijk als adviseur hebben opgetreden, betreffen de zakelijke dienstverlening, industrie en gezondheidszorg. Ook in tal van andere sectoren beschikken onze adviseurs over een ruime hoeveelheid marktkennis. Het afgelopen jaar hebben wij uiteenlopende opdrachten uitgevoerd, waarbij wij als sparringpartner fungeerden voor een divers klantenportfolio.

Ongeveer 40% van de transacties was grensoverschrijdend. Dat M&A zich al geruime tijd niet enkel meer binnen de landsgrenzen afspeelt en het dan ook steeds onlosmakelijker verbonden is met de globale markt moge duidelijk zijn. Een goede samenwerking is hierbij essentieel. Een mooi voorbeeld is het feit dat de Corporate Finance teams van Baker Tilly in Nederland en België reeds nauw samen hebben gewerkt in verschillende cross-border transacties, waarmee er optimaal gebruik wordt gemaakt van het gezamenlijke netwerk en de kennis van de lokale markt. De betrokkenheid bij en gezamenlijke aanpak in internationale transacties reflecteert het sterke globale netwerk van Baker Tilly.

2021 is bij Baker Tilly Corporate Finance voorspoedig begonnen en we gaan het nieuwe jaar met het volste vertrouwen tegemoet. De markt is volop in beweging en we zien een hoop transacties op ons afkomen. Ook in 2021 begeleiden wij u en uw onderneming graag naar een weloverwogen volgende stap. De adviseurs van Baker Tilly Corporate Finance bieden oplossingen voor diverse vraagstukken. Van koop- en verkoopbegeleiding tot waardebepaling en van (her)financiering tot due diligence.

Vragen

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op, of dien een terugbelverzoek in. Dan nemen we, op een door u gewenst moment en een door u gewenste manier, contact met u op.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief