Skip to content
Foto van pionnen

De Brexit in aantocht, maar het Verenigd Koninkrijk is nog niet helemaal weg

Gepubliceerd op: 30 januari 2020
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

De Brexit zal plaatsvinden op 31 januari 2020. Na die datum maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de Europese Unie. Dit zal gevolgen hebben voor het doen van zaken en het vervoer van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk, maar pas vanaf 1 januari 2021. In 2020 is er namelijk een overgangsperiode van kracht waarin het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie een overeenkomst (proberen te) sluiten.

Dit betekent dat er in 2020 niets zal veranderen met betrekking tot de handel in goederen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk zal in 2020 deel blijven uitmaken van de douane-unie, er zullen geen douanerechten verschuldigd zijn op bewegingen van vrije goederen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Voor de btw zullen de huidige vereenvoudigingen en bijzondere procedures voor onder meer ABC-transacties, intracommunautaire handel in goederen met het Verenigd Koninkrijk, de btw-margeregeling, MOSS en het terugvragen van btw via het portaal, blijven bestaan gedurende 2020.

Bijgaande Engelse flyer, opgesteld door de Baker Tilly member firm in het Verenigd Koninkrijk, bevat de laatste updates.

Download de PDF Focus on - Brexit VAT and Duty update

Als u vragen heeft, neem dan contact op met Marisa Hut of Barthold Bergman van VAT & Customs Advisory voor meer informatie. Zij helpen u graag verder.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief