Skip to content
Foto van hek

Grensoverschrijdende dienstverlening van Baker Tilly Corporate Finance

Gepubliceerd op: 26 april 2021
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
Organisaties besluiten internationaal actief te zijn om een combinatie van redenen: toegang tot nieuwe markten; diversificatie; om een concurrentievoordeel te behalen. Er ontstaan kansen om de omzet te verhogen, meer schaalvoordelen te behalen en de onderneming als geheel te versterken. Als we echter naar het veranderende landschap kijken, zien we dat het niet gaat om wat globalisering kan betekenen, maar om hoe organisaties zich voorbereiden, plannen en aanpassen in het zetten van de volgende stap.

Baker Tilly begrijpt dat verandering een aanzet geeft voor groeigerichte organisaties om hun strategieën en de daaruit voortvloeiende tactieken te evalueren. Dergelijke bedrijven wenden zich tot ons voor een wereldwijde vooruitziende blik, inzicht en middelen om hen te helpen veranderingen voor te blijven en er snel op in te spelen.

Ons EMEA (Europe, Middle-East & Africa) Corporate Finance-team is ervaren in het ondersteunen van bedrijven met grensoverschrijdende koop- en verkoopbegeleiding, transactieadvies, waardebepalingen, financiering en het helpen maximaliseren van de waarde voor uw bedrijf. Binnen EMEA beschikt het Corporate Finance team van Baker Tilly over een netwerk van 75 gelijkgestemde, maar onafhankelijke organisaties die in meer dan 19 landen aanwezig zijn. De 350 professionals delen Baker Tilly’s streven naar uitzonderlijke dienstverlening en bieden veel lokale expertise. Recente succesvolle internationale projecten laten de kwaliteit en inlevingsvermogen zien waar het team van Corporate Finance over beschikt.

Het begeleiden van de internationale ambities van softwarebedrijf Codelogic is een uitstekend voorbeeld van de grensoverschrijdende dienstverlening van het Corporate Finance team van Baker Tilly. Kansen in de Europose markt werden geïdentificeerd, waaruit de overname van het bedrijf Enterprise Communications GmbH uit Mönchengladbach in Duitsland volgde. Tijdens het due diligence en het opstellen van de transactiedocumentatie is een beroep gedaan op de juridische en fiscale expertise van onze Duitse professionals om de koopbegeleiding te optimaliseren. Uiteraard begeleiden wij ook u en uw onderneming graag naar een weloverwogen volgende stap.

Vragen

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op, of dien een terugbelverzoek in. Dan nemen we, op een door u gewenst moment en een door u gewenste manier, contact met u op.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief