Skip to content
Gepubliceerd op: 09 januari 2024
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

Met de aanvang van het boekjaar 2024 treedt voor veel bedrijven een belangrijke verandering in werking: de verplichte naleving van de Corporate Sustainability Reporting Directive ofwel de CSRD. Deze nieuwe duurzaamheidsrichtlijn betekent een cruciale verschuiving in de manier waarop organisaties over hun niet-financiële prestaties moeten rapporteren.

Voor welke bedrijven geldt vanaf 2024 de CSRD ?

De CSRD is vanaf boekjaar 2024 van toepassing op bedrijven die al onder de richtlijn voor niet-financiële rapportage (NFRD) vallen. Bijvoorbeeld organisaties van Openbaar Belang (OOB's) met meer dan 500 werknemers en een balanstotaal en/of omzet van respectievelijk meer dan €25 miljoen en €50 miljoen.

Baker Tilly vereenvoudigt de duurzaamheidsrapportage

Baker Tilly begrijpt dat de overgang naar de verplichte duurzaamheidsrapportage uitdagend kan zijn. Daarom biedt onze ESG Advisory een raamwerk aan om het integreren van Environmental, Social, & Governanceaspecten in uw bedrijfsvoering te versimpelen. Ons speciaal ontwikkelde CSRD raamwerk stelt uw organisatie in staat om op een systematische wijze te voldoen aan de wettelijke rapportage-eisen van de CSRD. Via acht stappen, verdeeld over vier fases, werken wij samen met u aan uw duurzaamheidsrapportage. Door te werken met ons duidelijke en innovatieve format is het maken van de verplichte duurzaamheidsrapportage veel minder complex.

Bent u er klaar voor?

Om uw organisatie voor te bereiden op de CSRD-duurzaamheidsrapportage ontwikkelde Baker Tilly een informatief whitepaper. Het whitepaper bevat gedetailleerde uitleg over:

  • wat de CSRD inhoudt

  • voor welke bedrijven vanaf wanneer de richtlijn geldt (tijdlijn)

  • de 8 stappen van verslaglegging

  • praktische stappen om uw organisatie voor te bereiden op de CSRD

Download het whitepaper en versnel uw duurzame ambities

Download whitepaper

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de laatste updates rondom de CSRD? Schrijf u dan hier in.

Wet- en regelgeving op dit gebied kan onderhevig zijn aan verandering. Wij raden u aan om met uw Baker Tilly adviseur te overleggen over de impact hiervan.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief