Skip to content

Als DGA draagt u veel verantwoordelijkheid, zowel voor uw onderneming als uw eigen toekomst. De positie van de DGA is er de afgelopen jaren niet makkelijker op geworden: disruptieve technologieën raken mogelijk uw businessmodel, wereldwijde crises zorgen telkens weer voor nieuwe uitdagingen en wet- en regelgeving worden steeds strenger. Baker Tilly specialiseert zich erin om de rol van 'trusted advisor' voor de DGA aan te nemen: niet alleen gespecialiseerde dienstverlening, maar ook persoonlijk advies en morele steun als het even tegenzit. Met ons als uw adviseur kunt u het hoofd koelhouden, zodat u ook in tijden van uitdaging uw kansen blijft zien.

Wij weten wat er speelt

Strategie

De omgeving van uw onderneming verandert steeds sneller. Is dit het moment om te investeren in nieuwe technologie, of om juist te reorganiseren? Hoe kunt u het beste omgaan met disruptieve nieuwe technologieën, zoals AI? Daarbij komen nog zaken zoals ESG-wetgeving, prijsstijgingen en verstoringen in uw supply chain. U staat continu voor lastige keuzes. Een goede adviseur kan u daarbij helpen.

Lees meer

Eigenaarschap en financiering

Twijfelt u of u alles alleen aan kunt? Wij kunnen u adviseren of dit het juiste moment is om er aandeelhouders bij te halen, te fuseren of te verkopen, of om na te denken over schaalvergroting. Daarnaast gaat het bij financiering en het realiseren van investeringen tegenwoordig al snel om grote bedragen. Bovendien: de markt beweegt snel. Hoe weet u of u uw idee snel genoeg in de markt weet te zetten?

Lees meer

De rol van IT

Voor uw besluitvorming heeft u als DGA inzicht in uw organisatie nodig. Hoe weet u anders of u uw doelen kunt behalen? Helaas is de IT-infrastructuur in het MKB door een gebrek aan kennis vaak onvoldoende ingericht. Wij kunnen uw eigen informatiesysteem (helpen) inrichten, zodat u inzichtelijk heeft wat wel en niet productief is en welke bedrijfsonderdelen daadwerkelijk winstgevend zijn.

Lees meer

Wet- en regelgeving

Een goede adviseur zorgt ervoor dat u aan uw wettelijke verplichtingen voldoet en houdt u op de hoogte van aankomende wijzigingen. Nieuwe wetgeving pakt helaas niet altijd positief uit voor de DGA. Daarnaast komt er steeds meer regelgeving vanuit de EU. Afhankelijk van uw bedrijf kunt u geconfronteerd worden met een meetplicht voor uw CO2-uitstoot en totale footprint, inclusief een verplichte ESG-audit.

Lees meer

Toekomstplanning

Als DGA is er niemand die uw toekomstzaken voor u regelt. Denk daarom op tijd na over uw bedrijfsopvolging: hoe zorgt u voor een optimale overdracht? Daarnaast hebben veel DGA's onvoldoende zekerheid ingebouwd voor hun pensioen. Waar kunt u op terugvallen? Tenslotte wilt u na uw overlijden uw nabestaanden niet met problemen opzadelen, zoals een (onbetaalbare) belastingschuld.

Lees meer

Personeel

Meer mensen aannemen of juist reorganiseren? U moet vaak keuzes maken waar u uw personeel inzet. Daarnaast heeft u een degelijk salarishuis en goede voorwaarden nodig om mensen te binden. Wij kunnen u bijstaan met payroll, reorganisaties, personeelsstrategie, leiderschap, personeelswerving en HR-beleid, en zaken zoals salarisadministratie en (SLIM-)subsidieaanvragen uit handen nemen.

Lees meer

De omgeving van de DGA verandert snel

Digitalisering, robotisering, AI, nieuwe technieken die op uw onderneming afkomen en waar u als DGA op moet reageren. Maar ook de beschikbaarheid van personeel, prijsontwikkelingen in de supply-chain en de beschikbaarheid van grondstoffen en materialen zijn ontwikkelingen die vragen om antwoorden. Het inwinnen van advies is daarbij een uitkomst: moet u uw strategie mogelijk bijschaven of omgooien door nieuwe ontwikkelingen in uw sector? Wij kunnen u op de hoogte brengen en meedenken met mogelijke oplossingen.

Neem contact op

Businessmodel in gevaar: wat nu?

Uw businessmodel kan om verschillende redenen onderuit gaan: als DGA zit u dan met de handen in het haar. Wat kunt u op zo'n moment doen? Verkopen, afbouwen of een (nieuwe) niche zoeken? Het hangt van uw persoonlijke situatie af wat voor u de beste opties zijn. Mocht u tegen een faillissement aanlopen, dan is de bijstand het enige (officiële) vangnet waar u op terug kunt vallen. Bij Baker Tilly begrijpen wij zowel de zakelijke als de persoonlijke kant van de DGA: naast advies bieden wij u ook graag morele steun wanneer dit nodig is.

Neem contact op

DGA en pensioen

Als DGA bouwt u geen automatisch pensioen op naast uw AOW-uitkering. Het is belangrijk hier op tijd bij stil te staan, zodat u ook op uw oude dag uw huidige levensstijl voort kunt zetten. Er zijn mogelijkheden om binnen uw bv pensioen op te bouwen, maar bij een eventueel faillissement kunt u met lege handen komen te staan. Een pensioenrekening of lijfrente zijn daarom ook het overwegen waard. Wij leggen u graag de voor- en nadelen van de verschillende opties uit.

Neem contact op

Hoe vindt u in tijden van krapte genoeg personeel?

De krappe arbeidsmarkt vormt een uitdaging voor veel bedrijven in het MKB. Met welke strategie kunt u deze uitdaging te lijf? Hoe kunt u Generatie Z aanspreken om voor uw bedrijf te kiezen? Het binden van personeel aan uw organisatie is in deze tijd belangrijker dan ooit, maar juist daar zitten vaak de blinde vlekken.

Meer over Personeel


De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief