Skip to content
Foto van Sebastian Mennes

Hoe vind je balans in onze prestatiemaatschappij en voorkom je een burn-out?

Gepubliceerd op: 02 augustus 2018
Type publicatie Ondernemerscollege
Sebastian Mennes - Hoe vind je balans in onze prestatiemaatschappij en voorkom je een burn-out? #64

Bijna een derde van de Nederlandse beroepsbevolking heeft last van hoge werkdruk en het aantal mensen dat met burn-out klachten worstelt is het miljoen inmiddels ruimschoots gepasseerd. Tel daarbij op dat bijna datzelfde aantal volwassenen met een depressie te kampen heeft en het is duidelijk dat mentale aandoeningen hard op weg zijn om volksziekte nummer één te worden. Het overkwam ook ondernemer Sebastian Mennes. In dit ondernemerscollege deelt hij de lessen die hij geleerd heeft.

Over Sebastiaan Mennes

In 2009 werd Sebastian verkozen tot één van de 25 meest veelbelovende ondernemers van Nederland, maar liep snel daarna tegen de grenzen van zijn kunnen aan. Diagnose: burn-out. Op zijn 26ste stond hij voor de levensgrote uitdaging zichzelf als mens en als ondernemer compleet opnieuw uit te vinden. Hij krabbelde op en wist van zijn bedrijf een succes te maken. Als spreker en schrijver van het boek (en gelijknamige online platform) CutTheCrap.me deelt hij zijn ervaringen, lessen en duidingen om anderen te helpen de mentale uitdagingen die onlosmakelijk verbonden zijn met onze prestatiemaatschappij het hoofd te kunnen bieden.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief