Skip to content
Gepubliceerd op: 29 januari 2015
Type publicatie Ondernemerscollege
Peter Ho - Moet je nu in China investeren? | OC #99

Is China in 20 à 25 jaar de nummer één wereldeconomie? Professor dr. Peter Ho, hoogleraar Chinese economie, schetst de huidige situatie. China voert hervormingen en overheidsinvesteringen versneld door om de overgang te stimuleren naar een innovatieve economie, hoog inkomen en hoogopgeleid talent. Tegelijkertijd woedt een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, waarbij Trump onder andere het handelstekort wil terugdringen en de Chinese markt wil liberaliseren. Kunnen ondernemers China beter de rug keren? Of biedt deze situatie juist kansen? Peter Ho licht het in zijn college toe.

Over Peter Ho

Professor dr. Peter Ho is hoogleraar Chinese economie en ontwikkeling aan The London School of Economics and Political Science. Hij deelt zijn brede kennis van de economische ontwikkelingen in China en adviseerde onder andere het Nederlandse kabinet en parlement bij de China-strategie, alsmede raden van bestuur van bedrijven. Ook publiceerde Peter meer dan tien boeken, waaronder ‘Dat is Chinees voor mij’.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief