IT Advisory

ICT is onmisbaar voor het merendeel van de bedrijfsprocessen. Communicatie met klanten en leveranciers gaat via webportals en webshops, gegevensuitwisseling onder andere via elektronische facturen, pakbonnen en betalingen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en raken de bedrijfsketen. Die ontwikkelingen bieden kansen voor het realiseren van strategische ambities en een slimme ondersteuning van de bedrijfsvoering. IT brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging, betrouwbaarheid van data en beheersbaar maken van risico’s.

IT Advisory.jpg
Ontdek meer over IT Advisory
IT Advisory - Cybersecurity.jpg

Cybersecurity

Stelt u zich eens voor dat een hacker uw cruciale bedrijfsprocessen plat legt. Of toegang heeft tot gevoelige data binnen uw bedrijf. Zonder goede cybersecurity kan uw onderneming flinke schade oplopen. Van (financiële) schade doordat de continuïteit van uw bedrijf in het geding is tot aan reputatieschade omdat bedrijfsgevoelige informatie of persoonsgegevens op straat liggen. Een serieus bedrijfsrisico waar u als ondernemer niet langer omheen kunt, maar waar u zich wel degelijk tegen kunt wapenen. Hoe slim en handig internetcriminelen tegenwoordig ook zijn.

Lees meer
IT Advisory - Data-analyse.jpg

Data-analyse

Organisaties leggen steeds meer data vast in hun systemen. In de praktijk blijkt veel van deze data niet beschikbaar voor de gebruikelijke rapportages. Data-analyse is echter cruciaal om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, bij te sturen, uw strategie te toetsen en vooruit te kijken. Het vereist wel iets van de inrichting van uw IT-systemen. Uw systemen moeten de juiste managementinformatie genereren en u moet blind kunnen vertrouwen op die gegevens.

Lees meer
IT Advisory - Robotic Process Automation

Robotiseren van handmatig werk

Het aan elkaar koppelen van gegevens uit verschillende systemen en het uitvoeren van simpele, repetitieve, digitale handelingen kan veel schaarse tijd van uw professionals kosten. Robotic process automation (RPA) is dé oplossing van dit probleem, zonder direct te investeren in complexe automatisering. Robotic process automation biedt voor handmatig werk een snelle, tactische tussenoplossing alvorens over te stappen op structurele automatisering.

Lees meer
IT Advisory - Cloud computing.jpg

Cloud Computing

Redenen voor de overstap naar cloud computing zijn divers: flexibiliteit, kostenbesparingen en altijd en overal kunnen beschikken over data. Wat de reden ook is, het is van groot belang dat u vooraf uw wensen in kaart brengt. En dat alle vragen die tijdens dit proces naar voren komen beantwoord worden. Zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Cloud computing betekent een grote verandering in het ICT-gebruik in uw organisatie. Daar moet u goed op voorbereid zijn.

Lees meer
IT Advisory - IASE3402.jpg

ISAE3402

Als service organisatie voert u belangrijke bedrijfsprocessen voor uw opdrachtgevers uit. Om die opdrachtgevers zekerheid te verschaffen over de kwaliteit van uw dienstverlening, kunt u er voor kiezen om een assurance rapport (bijvoorbeeld ISAE3402-rapport), op te stellen en deze te laten beoordelen door een onafhankelijk auditor. Naast een stuk zekerheid richting uw huidige opdrachtgevers is het grote voordeel dat u de kwaliteit van de interne bedrijfsvoering verhoogt en dat uw organisatie zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.

Lees meer
IT Advisory - Kwetsbaarheidsscan webshop.jpg

Kwetsbaarheidsscan webshop

Een kleine fout in informatiebeveiliging is snel gemaakt, maar heeft vaak grote gevolgen. Recent kwamen de persoonlijke gegevens van 250.000 concertbezoekers op straat te liggen. Hun namen, telefoonnummers en e-mailadressen stonden in een database die alleen met een standaard wachtwoord was beveiligd. Veel ondernemers zijn zich niet bewust van de risico’s die zij lopen wat betreft informatiebeveiliging. Onze kwetsbaarheidsscan brengt kwetsbaarheden in uw webapplicaties in kaart, zodat u deze kwetsbaarheden terug kunt dringen.

Lees meer
IT Advisory - Informatiebeveiliging.jpg

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging gaat over het beveiligen van computers en digitale informatie die in uw computers is opgeslagen. Regelmatig gaat het mis. Bijna dagelijks leest u in de krant over cyberaanvallen of persoonsgegevens die op straat liggen. De schade van cybercrime of uitvallende IT-systemen kan enorm oplopen. De vraag is hoe u uw belangrijkste activa kunt beschermen. En hoe u klanten en opdrachtgevers de garantie geeft dat de beveiliging van uw data goed geregeld is.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over IT Advisory? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.