Assurance services

IT Advisory - Assurance services

Steeds meer bedrijven maken de strategische keuze om een deel van hun bedrijfsprocessen (van HR en logistiek tot IT en administratie) uit te besteden bij een gespecialiseerde serviceorganisatie. Sommige van deze processen zijn dusdanig belangrijk dat de afnemer zekerheid ofwel Assurance over de geleverde kwaliteit wil. Als dienstverlenende serviceorganisatie kunt u zich dus onderscheiden van de concurrentie door proactief verantwoording over uw dienstverlening af te leggen. Onze IT-auditors zijn bekend met vrijwel alle (inter)nationale Assurance standaarden en helpen u dan ook graag met al uw Assurance vraagstukken.

Assurance rapportages ISAE3402, SOC en SOC2

Voor het afgeven van Assurance heeft uw serviceorganisatie een rapportage nodig waarin het risicomanagement en de interne beheersing omtrent de betreffende dienstverlening is beschreven. Afhankelijk van hetgeen waar u als serviceorganisatie verantwoording over af wilt leggen, zijn er verschillende rapportages mogelijk.

  • ISAE3402, vergelijkbaar met SOC1 rapporten, worden opgesteld ten behoeve van de jaarrekeningcontrole van uw klanten. Deze rapportage stelt de accountant van uw klanten in staat om de kwaliteit van uw dienstverlening binnen hun jaarrekeningcontrole te wegen. De scope van deze rapportage is daarmee beperkt tot datgene wat voor een accountantscontrole relevant is.
  • Een SOC2 rapport is bedoeld om meer in de breedte aan uw klanten Assurance te verschaffen over de kwaliteit (bv. veiligheid, continuïteit of integriteit) van uw dienstverlening.
  • SOC voor cybersecurity is bedoeld om verantwoording af te leggen over het cybersecurity programma van uw serviceorganisatie, om specifiek op dit vlak vertrouwen te creëren richting klanten;
  • Het Privacy Control Framework is een Nederlandse standaard om Assurance te verschaffen aan klanten en andere stakeholders over de mate van privacy control binnen uw serviceorganisatie.

Advies én audit 

Baker Tilly is bij uitstek de partner voor al uw vraagstukken omtrent Assurance. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van de initiële rapportage en het gereed maken van uw organisatie of het uitvoeren van een pre-assessment om te kijken waar u als organisatie staat. Naast dergelijke advisering kunnen wij als onafhankelijk auditor uiteraard ook de daadwerkelijke audit uitvoeren die nodig is om het certificaat af te kunnen geven.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over Assurance services? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

wesley-koster.jpg
Wesley de Koster Manager IT Advisory T: 06 11 95 67 50