RPA

IT Advisory - Robotic Process Automation

Het aan elkaar koppelen van gegevens uit verschillende systemen en het uitvoeren van simpele, repetitieve, digitale handelingen kan veel schaarse tijd van uw professionals kosten. Robotic process automation (RPA) is dé oplossing voor dit probleem, zonder direct te investeren in complexe automatisering. RPA biedt een snelle, tactische tussenoplossing voor het automatiseren van repetitief handmatig werk, alvorens (eventueel) over te stappen op structurele automatisering.

Wij kunnen u helpen om RPA optimaal in te zetten in uw organisatie. Beginnend met het berekenen van de business case, en vervolgens met het configureren en implementeren van de software robots in uw organisatie. Met onze expertise van verschillende RPA oplossingen, zoals UIPath, helpen wij u graag!

RPA: kosten besparen en rendement vergroten

Zonder aanpassingen in uw ICT-systemen, helpt RPA uw processen verder te digitaliseren. Denk daarbij aan administratieve taken waar geen besluitvorming plaatsvindt, maar het werk ‘gewoon’ moet gebeuren: het invoeren, overnemen, aanpassen of bijwerken van gegevens. In veel organisaties komt dit werk nog veel voor. Het leidt tot hoge personeelskosten en tot ontevreden medewerkers. Tenslotte gaat een deel van hun tijd op aan administratieve zaken, die niet tot hun primaire takenpakket behoren. De inzet van RPA biedt u snelheid in uw automatisering, flexibiliteit in de wijze van inzet van uw medewerkers en maximale efficiency om budgettair niet uit de pas te lopen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij zijn van mening dat het robotiseren van handmatig werk (RPA) voor veel organisaties de oplossing is om hoogwaardige en digitale dienstverlening te bieden met schaarse resources. Wij helpen u graag met:

  • Analyse geschiktheid processen
    Niet alle processen zijn geschikt voor RPA. Wij toetsen welke processen binnen uw organisatie u kunt optimaliseren met behulp van RPA en rekenen door welk rendement dit voor u oplevert. Zo komt u tot een optimale procesautomatisering.
  • Implementatie robots
    Ons gecertificeerd personeel ontwikkelt samen met u de software robots. Wij begeleiden de implementatie van de robots van mens tot proces tot techniek en van management tot werkvloer. Onze veranderprofessionals kunnen u helpen om te zorgen dat medewerkers zich comfortabel voelen bij de introductie van de software robot.
  • RPA-audit 
    Heeft u al RPA geïmplementeerd en bent u benieuwd naar de betrouwbaarheid van deze geautomatiseerde processen? Wij beoordelen de inrichting van uw RPA-oplossing. Onze gecertificeerde IT auditors (RE) waarborgen de kwaliteit en grondigheid van onze werkzaamheden op dit vlak.

Speciaal voor klanten van Baker Tilly

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor RPA voor uw organisatie? Wij maken graag met een op maat gemaakte businesscase inzichtelijk wat de toepassingsmogelijkheden van RPA voor uw organisatie zijn. Voor klanten van Baker Tilly is deze maatwerk business case gratis. Neem voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie over de maatwerk business case contact op met Rob Havermans of Robert Nooy, RPA-specialisten van Baker Tilly.

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!

Blijf up-to-date

Meer weten? Ik help u graag!

Heeft u vragen over RPA? Wilt u weten hoe ik u hierbij kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.