Skip to content
Gepubliceerd op: 05 februari 2024
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

Veel bedrijven werken aan continue verbetering van hun interne organisatie. De SLIM-subsidie kan daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor MKB bedrijven mogelijk om gesubsidieerd hun interne processen zowel op administratief als HR vlak te verbeteren. Een aanvraag voor deze subsidie kan ingediend worden van 1 tot en met 28 maart 2024.

Binnen Baker Tilly delen wij graag onze kennis met u om u te helpen uw (verbeter)ambities waar te maken. Ook denken wij graag mee als het gaat om de financiële investering die met dergelijke projecten is gemoeid. De SLIM-subsidie kan aangevraagd worden voor projecten waarbij continue verbetering en ontwikkeling centraal staat. Hieronder vallen projecten zoals:

  • Ontwikkelen van een functiehuis i.c.m. een ontwikkel- en beoordelingscyclus.

  • Opzetten en ontwikkelen van een HR beleid / HR cyclus.

  • Het doorlichten van de onderneming en formuleren van een nieuw opleidings- en ontwikkelplan. Trends en ontwikkelingen worden in beeld gebracht en de HR-strategie bepaald.

  • Het laten samenwerken van afdelingen of bedrijfsactiviteiten, zodat er van elkaar geleerd wordt. IST-SOLL naar skillset van de toekomst. Onderzoeken waar de knelpunten liggen.

  • Het opzetten van een talentprogramma, academy, bedrijfsschool of bedrijfsspecifieke knowhow.

U kunt hiervoor aanspraak maken op maximaal € 25.000 subsidie per projectbegroting. Indien u een project wilt uitvoeren van € 25.000 dan ziet u wat dit betekent voor uw investering in onderstaande tabel:

Totale subsidiabele projectkosten
€ 25.000
SLIM subsidie 80%
€ 20.000
Totale besparing
€ 20.000
Eigen investering
€ 5.000

Ontdek of een SLIM-subsidie voor u interessant is

Om te bepalen of de SLIM-subsidie ook voor uw bedrijf interessant is, ontwikkelden onze specialisten van Employment Adivsory de ‘SLIMme tool’. Deze tool geeft u snel inzicht of uw bedrijf in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie en op welke thema’s de subsidie ingezet kan worden. Het invullen van de vragen kost u ongeveer 10 minuten. Wij analyseren vervolgens de door u ingevoerde informatie en nemen vrijblijvend contact met u op om u te informeren over de uitkomst en mogelijkheden voor uw onderneming.

Vul de SLIMme tool nu in

Meer weten over de SLIM-subsidie?

Bekijk de animatie of lees ons SLIMme-boekje. De animatie geeft een globaal beeld van de SLIM-subsidie. In het SLIMme-boekje vindt u detailinformatie over welke activiteiten de subsidie aangevraagd kan worden, wat de specifieke criteria zijn, welke kosten gesubsidieerd worden en hoe u de SLIM-subsidieaanvraag indient.

Bekijk hier de animatie Ja, Ik vraag het SLIMme boekje aan

Onze specialisten helpen u graag!

Onze specialisten nemen u werk uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw onderneming. Zo kunnen wij het projectplan schrijven en u begeleiden in de uitvoering van het project of de gehele projectuitvoering voor onze rekening nemen. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met onze samenwerkingspartner die u ontzorgt van aanvraag tot verantwoording.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de SLIM-subsidie? Neem dan contact met ons op.

Wet- en regelgeving op dit gebied kan onderhevig zijn aan verandering. Wij raden u aan om met uw Baker Tilly adviseur te overleggen over de impact hiervan.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief