Skip to content
Foto van projectmeeting

Met de SLIM-subsidie ontwikkelt u uw bedrijf

Gepubliceerd op: 17 februari 2022
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen
Veel bedrijven werken aan continue verbetering van hun interne organisatie. De SLIM-subsidie kan daarbij helpen. Deze regeling maakt het voor MKB bedrijven mogelijk om gesubsidieerd hun interne processen zowel op administratief als HR vlak te verbeteren. Een aanvraag voor deze subsidie kan ingediend worden van 1 tot en met 30 september 2022.

Binnen Baker Tilly delen wij graag onze kennis met u om u te helpen uw (verbeter)ambities waar te maken. Ook denken wij graag mee als het gaat om de financiële investering die met dergelijke projecten is gemoeid. De SLIM-subsidie kan aangevraagd worden voor projecten waarbij continue verbetering en ontwikkeling centraal staat. Hieronder vallen projecten zoals:

  • Het anders organiseren van het werk als gevolg van de coronacrisis en de terugkeer naar de fysieke werkplek;

  • Het ontwikkelen van andere vaardigheden van uw medewerkers ten behoeve van (strategische) wijzigingen in uw bedrijf, zoals een fusie, bedrijfsovername, groei of krimp;

  • Onderscheidend profileren van uw organisatie in deze krappe arbeidsmarkt;

  • Het ontwikkelen van uw medewerkers als gevolg van technologische ontwikkelingen;

  • Het ontwikkelen van een talentprogramma om medewerkers aan uw organisatie te binden;

  • Het aanbieden van praktijkleerplaatsen, zodat u als bedrijf een maatschappelijke bijdrage levert en investeert in toekomstig talent.

U kunt hiervoor aanspraak maken op maximaal € 25.000 subsidie per projectbegroting. Indien u een project wilt uitvoeren van € 25.000 dan ziet u wat dit betekent voor uw investering in onderstaande tabel:

Totale subsidiabele projectkosten
€ 25.000
SLIM subsidie 80%
€ 20.000
Totale besparing
€ 20.000
Eigen investering
€ 5.000

Ontdek of een SLIM-subsidie voor u interessant is

Om te bepalen of de SLIM-subsidie ook voor uw bedrijf interessant is, ontwikkelden onze specialisten van Employment Adivsory de ‘SLIMme tool’. Deze tool geeft u snel inzicht of uw bedrijf in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie en op welke thema’s de subsidie ingezet kan worden. Het invullen van de vragen kost u ongeveer 10 minuten. Wij analyseren vervolgens de door u ingevoerde informatie en nemen vrijblijvend contact met u op om u te informeren over de uitkomst en mogelijkheden voor uw onderneming.

Vul de SLIMme tool nu in

Vraag nu het gratis SLIMme-boekje aan

Wij zetten de meest gestelde vragen én antwoorden over de SLIM subsidie voor u op een rij. Overzichtelijk en praktisch!

Ja, Ik vraag het SLIMme boekje aan

Advies & ondersteuning

Ziet u op tegen de administratieve afhandeling? Onze specialisten kunnen u werk uit handen nemen rondom de SLIM-subsidie. Zo kunnen wij het projectplan en de subsidieaanvraag schrijven en u begeleiden in de uitvoering van een dergelijk project.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie? Neem dan contact met ons op.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief