Skip to content
Gepubliceerd op: 08 februari 2024
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

U wilt uw interne organisatie verbeteren. De SLIM-subsidie kan u daarbij helpen. Deze regeling zorgt ervoor dat u als mkb-ondernemer met subsidie uw interne processen kunt verbeteren. Dit kan zowel op administratief gebied als HR-vlak zijn.

Een aanvraag voor deze subsidie kunt u indienen van 2 september t/m 27 september 2024. Het is mogelijk de laatste keer dat bedrijven een SLIM-subsidie kunnen aanvragen. Bekijk daarom snel of u in aanmerking komt met onze SLIMme-tool! Het invullen kost u ongeveer 10 minuten. Wij analyseren vervolgens de door u ingevoerde informatie en nemen vrijblijvend contact met u op om u te informeren over de uitkomst en mogelijkheden voor uw onderneming.

Ja. ik vul nu de SLIMme-tool in

Meer weten over de SLIM-subsidie?

Bekijk de animatie of lees ons SLIMme-boekje. De animatie geeft een globaal beeld van de SLIM-subsidie. In het SLIMme-boekje vindt u detailinformatie over voor welke activiteiten de subsidie aangevraagd kan worden, wat de specifieke criteria zijn, welke kosten gesubsidieerd worden en hoe u de SLIM-subsidieaanvraag indient.

Bekijk hier de animatie Ja, ik vraag het SLIMme boekje aan

De SLIM-subsidie

De SLIM-subsidie kan aangevraagd worden voor projecten waarbij continue verbetering en ontwikkeling centraal staat. Hieronder vallen projecten zoals:

  • Ontwikkelen van een functiehuis i.c.m. een ontwikkel- en beoordelingscyclus.

  • Opzetten en ontwikkelen van een HR beleid / HR cyclus.

  • Het doorlichten van de onderneming en formuleren van een nieuw opleidings- en ontwikkelplan. Trends en ontwikkelingen worden in beeld gebracht en de HR-strategie bepaald.

  • Het laten samenwerken van afdelingen of bedrijfsactiviteiten, zodat er van elkaar geleerd wordt. IST-SOLL naar skillset van de toekomst. Onderzoeken waar de knelpunten liggen.

  • Het opzetten van een talentprogramma, academy, bedrijfsschool of bedrijfsspecifieke knowhow.

U kunt aanspraak maken op maximaal € 25.000 subsidie per projectbegroting. Indien u een project wilt uitvoeren van € 25.000, dan ziet u wat dit betekent voor uw investering in onderstaande tabel:

Totale subsidiabele projectkosten
€ 25.000
SLIM subsidie 80%*
€ 20.000
Totale besparing
€ 20.000
Eigen investering
€ 5.000
* Voor het kleinbedrijf, voor het middenbedrijf bedraagt de subsidie 60% van de totale projectkosten.

Onze specialisten helpen u graag!

Onze specialisten nemen u werk uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw onderneming. Zo kunnen wij het projectplan schrijven en u begeleiden in de uitvoering van het project of de gehele projectuitvoering voor onze rekening nemen. Daarnaast kunnen wij u ook in contact brengen met onze samenwerkingspartner die u ontzorgt van aanvraag tot verantwoording.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie? Neem dan persoonlijk contact op met
Esther Koeman | 06 15 03 08 17 | [email protected]
Palmyra Fambach | 06 15 82 79 56 | [email protected]

Wet- en regelgeving op dit gebied kan onderhevig zijn aan verandering. Wij raden u aan om met uw Baker Tilly adviseur te overleggen over de impact hiervan.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief