Skip to content
Foto van man met laptop

Met de SLIM-subsidie uw organisatie verbeteren?

Gepubliceerd op: 14 juli 2022
Type publicatie Kennisartikel
Gerelateerde onderwerpen

U wilt uw interne organisatie verbeteren. De SLIM-subsidie kan u daarbij helpen. Deze regeling zorgt ervoor dat u als mkb-ondernemer met subsidie uw interne processen kunt verbeteren. Dit kan zowel op administratief gebied als HR-vlak zijn.

Een aanvraag voor deze subsidie kunt u indienen van 1 tot en met 31 maart 2023. Bekijk nu dus snel of u in aanmerking komt met onze SLIMme-tool! Het invullen kost u ongeveer 10 minuten. Wij analyseren vervolgens de door u ingevoerde informatie en nemen vrijblijvend contact met u op om u te informeren over de uitkomst en mogelijkheden voor uw onderneming.

Ja. ik vul nu de SLIMme-tool in
Foto van figuur

De SLIM-subsidie

De SLIM-subsidie kan aangevraagd worden voor projecten waarbij continue verbetering en ontwikkeling centraal staat. Hieronder vallen projecten zoals:

  • Het ontwikkelen van andere vaardigheden van uw medewerkers in verband met (strategische) wijzigingen in uw bedrijf, zoals een fusie, bedrijfsovername, groei of krimp.

  • Onderscheidend profileren van uw organisatie in deze krappe arbeidsmarkt.

  • Het ontwikkelen van uw medewerkers als gevolg van technologische ontwikkelingen.

  • Het ontwikkelen van een talentprogramma om medewerkers aan uw organisatie te binden.

  • Het aanbieden van praktijkleerplaatsen, zodat u als bedrijf een maatschappelijke bijdrage levert en investeert in toekomstig talent.

U kunt aanspraak maken op maximaal € 25.000 subsidie per projectbegroting. Indien u een project wilt uitvoeren van € 25.000, dan ziet u wat dit betekent voor uw investering in onderstaande tabel:

Totale subsidiabele projectkosten
€ 25.000
SLIM subsidie 80%*
€ 20.000
Totale besparing
€ 20.000
Eigen investering
€ 5.000
* Voor het kleinbedrijf, voor het middenbedrijf bedraagt de subsidie 60% van de totale projectkosten.

Wij nemen het regelwerk uit handen

Ziet u op tegen de administratieve afhandeling? Onze specialisten kunnen u werk uit handen nemen rondom de SLIM-subsidie. Zo kunnen wij het projectplan en de subsidieaanvraag schrijven en u begeleiden in de uitvoering van een dergelijk project.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie? Neem dan persoonlijk contact op met
Jan-Willem van Essen (technologie) | 06 11 59 30 06 | [email protected]
Palmyra Fambach (mensen) | 06 15 82 79 56 | [email protected]
Rudolf Roekevisch (proces) | 06 10 09 75 50 | [email protected]

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief