Skip to content
Foto van praktijk

Soepel meebewegen met veranderingen en groei van de zorgvraag

Gepubliceerd op: 01 februari 2022
Type publicatie Klantverhalen
Gerelateerde onderwerpen

Steeds meer Nederlanders schakelen de fysiotherapeut in om samen aan hun lichamelijke en mentale conditie te werken. Ook groeit de vraag naar specialisaties zoals geriatrie-, kinder- long- en oncologiefysiotherapie. Allemaal ontwikkelingen waar Groepspraktijk voor fysiotherapie De Clavers ondernemend op inspeelt. Bij administratieve, bedrijfskundige en financiële vragen kunnen de maatschapsleden altijd bij hun adviseur Jan-Kees Schrier van Baker Tilly terecht. “Zij verzorgen onze jaarrekening en -aangifte en houden het financiële plaatje nauwlettend in de gaten. Ook sparren we regelmatig over zaken waar we als zorgondernemer mee te maken krijgen. Dat helpt ons enorm om snel te schakelen”, aldus fysio- en manueel therapeut Cees van Iwaarden.

Dichtbij en laagdrempelig

Hij is maatschapslid bij De Clavers, evenals Michel Bakker en Pascal Beeke. “Dit is een van de grotere fysiotherapiepraktijken in Zeeland”, zegt Pascal. “Vanuit acht locaties bieden we een totaalpakket aan diensten om mensen op de been te houden en terug op de been te brengen. Hierdoor zijn we een aantrekkelijke partij voor zorgverzekeraars en andere partijen zoals huisartsenorganisaties, ziekenhuizen en sportverenigingen. Klantgericht, dichtbij en laagdrempelig. Kwaliteiten die we ook in ons accountantskantoor Baker Tilly terugzien. We kunnen altijd van hen op aan voor financiële en fiscale zaken, zakelijk en privé.”

Foto van praktijk

Kwaliteit

“Als maatschap met bijna 25 therapeuten en instructeurs bieden we zorg van hoge kwaliteit”, legt Michel uit. “We doen veel aan bij- en nascholing, ook voor persoonlijke competenties. Ook maken we veel gebruik van data en ondersteuning door technologie zoals apps, digitale programma’s, echografie en Shockwave-therapie. De apparatuur in onze trainingszaal wordt digitaal aangestuurd. Mede doordat we specialisaties geclusterd hebben, maken we goed gebruik van specialistische technieken, apparaten en innovaties. Klanten waarderen het dat we korte lijnen met huisartsen en specialisten hebben en dat we blijven groeien en ontwikkelen.”

Werkgevers

“Graag willen we de regionale samenwerking en de ontwikkeling van curatief naar preventief doorzetten”, benadrukt hij. “We kijken naar verbreding van ons aanbod voor fitheid, vitaliteit en leefstijl. Vanwege de vergrijzing in onze regio zetten we ook in op een bewezen effectief valpreventieprogramma. Een mooie ontwikkeling is dat werkgevers steeds vaker de samenwerking met ons zoeken als zij willen investeren in de vitaliteit van hun medewerkers.” Hij vertelt dat de bedrijfsfysiotherapeuten van De Clavers het ziekenhuis en lokale bedrijven adviseren over ergonomie en nieuw in te richten werkplekken. “Ze hebben ook voor ergonomische werkplekken bij Baker Tilly in Goes gezorgd”, zegt Jan-Kees.

Klanten waarderen het dat we korte lijnen met huisartsen en specialisten hebben, en dat we blijven ontwikkelen en groeien.

Veranderende rol

Cees: “Er liggen veel kansen in preventie en nazorg, voorbereiding op operaties en revalidatie. Samenwerking met andere zorgdisciplines is essentieel om integraal te werken en onze cliënten de beste zorg te leveren. De rol van de fysiotherapeut verandert. Naast beweegzorg krijgen we steeds meer een adviserende en coachende rol.” Jan-Kees volgt deze ontwikkelingen met interesse. “Zeker in de zorgbranche is het belangrijk om te kunnen ondernemen zonder administratieve zorgen. Daarom ben ik blij dat de maatschapsleden ons snel weten te vinden. Of het nu gaat om vragen over het kopen of verbouwen van onroerend goed of persoonlijke aangelegenheden zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering of huwelijkse voorwaarden.”

Foto van praktijk

De juiste keuzes maken

Pascal: “Jan-Kees en zijn collega’s kennen ons goed. Ieder jaar helpen ze met de jaarrekening, belastingaangifte, winstverdeling en zaken zoals toe- en uittreding van maatschapsleden. Zij ondersteunen ons ook bij persoonlijke kwesties zoals de financiële planning of de aanschaf van een woning. Ook voor belangrijke beslissingen over investeringen of financiering vragen we Baker Tilly om advies. Zij zorgen dat we een helder beeld van de juridische en financiële gevolgen krijgen, waardoor we er zeker van zijn dat we de juiste keuzes maken. Dat werkt prettig en geeft vertrouwen in de financiële kant van ons ondernemerschap.”

Over De Clavers

Groepspraktijk voor Fysiotherapie de Clavers is een moderne praktijk met eigen trainingsaccommodaties. Binnen de groepspraktijk werken bijna 25 therapeuten en instructeurs op acht locaties in Goes en omstreken. Samen beschikken zij over een scala aan specialisaties op de gebieden Revalidatie & Fysio, Sport & Performance, Mens & Arbeid en Moeder & Kind. Baker Tilly is de vaste partner van het bedrijf en de maatschapsleden voor vraagstukken op administratief, fiscaal, bedrijfskundig en financieel gebied.

 

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief