Belastingadvies

De fiscale wet- en regelgeving is voortdurend in beweging. Het regelen van uw belastingzaken kan daardoor voor u een grote uitdaging worden. Met onze kennis, ervaring en marktinzicht helpen wij u en uw onderneming een fiscaal goede koers te varen. Onze belastingadviseurs adviseren u over de mogelijkheden die fiscale wetten en regels u bieden, met inachtneming van onze maatschappelijke rol.

Belastingadvies.jpg
Ontdek meer over Belastingadvies
Belastingadvies - ATAD2.jpg

ATAD2

Nieuwe wetgeving op het gebied van internationaal belastingrecht, zoals de Anti-Tax Avoidance Directive 2 (ATAD2), wordt steeds complexer en ingrijpender. Wij helpen u met onze expertise en tax technology tools om de gevolgen van ATAD2 voor uw onderneming inzichtelijk te maken. Wij geven u inzicht inzake uw fiscale positie en brengen uw fiscale verplichtingen in kaart.

Lees meer
Belastingadvies - Belastingaangifte.jpg

Belastingaangifte

Een belastingaangifte is niet alleen een verplichting, maar het biedt ook mogelijkheden tot belastingbesparing. Wij kunnen u, als particulier of als ondernemer, adviseren over de mogelijkheden tot belastingbesparing. Bovendien hebben wij het Tax Control Framework ontwikkeld als hulpmiddel om meer grip te krijgen op de fiscale zaken die voor uw onderneming spelen.

Lees meer
Belastingadvies - DGA.jpg

Belastingadvies voor de dga

De term ‘dga’ (directeur-grootaandeelhouder) is een term uit het fiscale spraakgebruik; het is geen wettelijke term. Als dga heeft u zeer uiteenlopende taken en diverse verantwoordelijkheden. Met welke fiscale zaken dient u zoal rekening te houden?

Lees meer
Belastingadvies - Eigen woning.jpg

Eigen woning

Als eigenwoningbezitter betaalt u verschillende belastingen en heffingen. Vanwege de steeds wijzigende wetgeving is er veel onduidelijkheid over de fiscaliteit rondom de eigen woning. Wellicht ervaart u dit zelf ook zo. Wilt u weten wat u in uw persoonlijke situatie zoal kunt en moet doen? Lees dan verder.

Lees meer
Vuurwerk 1

Eindejaarstips 2022: tips en aandachtspunten voor uw belastingpositie

Nu het einde van het kalenderjaar nadert, maken wij aan de hand van een aantal fiscale eindejaarstips inzichtelijk waar u nog op moet letten in 2022 en met welke fiscale veranderingen u vanaf 1 januari 2023 rekening moet houden. Lees hier meer over belangrijke aandachtspunten voor particulieren, ondernemers & ondernemingen, en werkgevers.

Lees meer
Belastingadvies - erf en schenkbelasting.jpg

Erfbelasting en schenkbelasting

U wilt dat uw vermogen geheel naar uw eigen wens overgaat naar een volgende verkrijger tegen zo min mogelijk erfbelasting en schenkbelasting. Die verkrijger kan uw familie zijn, maar bijvoorbeeld ook een goed doel. De overgang van vermogen kan op meerdere momenten in uw leven aan de orde zijn. Denk hierbij aan trouwen, geboorte van (klein)kinderen, echtscheiding bedrijfsopvolging of overlijden. Tref tijdig juiste fiscale en juridische maatregelen.

Lees meer
Belastingadvies - Innovatiebox.jpg

Innovatiebox

Houdt uw onderneming, of u zelf als starter of zzp’er, zich bezig met speur- en ontwikkelingswerk? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op fiscale voordelen in de vorm van de innovatiebox of subsidie op loonkosten. Inventariseer uw innovatieprojecten vooraf nauwkeurig; mogelijk kunt u fiscale voordelen behalen.

Lees meer
Belastingadvies - Belastingadvies internationaal.jpg

Internationaal belastingadvies

Heeft uw onderneming te maken met buitenlandse belastingregels? Bijvoorbeeld als gevolg van export, internationale samenwerkingsverbanden, het openen van een filiaal in het buitenland of het oprichten van een buitenlandse vennootschap? Maakt uw onderneming onderdeel uit van een internationale structuur en wilt u weten welke gevolgen nieuwe fiscale wetgeving voor uw onderneming heeft? Wij zetten graag onze kennis en ons internationale netwerk in om u te helpen met uw internationale belastingvraagstukken.

Lees meer
Belastingadvies - Pensioen.jpg

Pensioen

Het goed regelen van uw oudedagsvoorziening is belangrijk. Gezien de complexe wet- en regelgeving zijn er nogal wat fiscale en juridische risico’s met betrekking tot uw pensioen. Wij helpen u graag met het creëren van een goede pensioenstrategie, het vermijden van fiscale tegenvallers, brengen uw risico’s in kaart en wijzen u op fiscale kansen.

Lees meer
Den Haag Prinsjesdag 2022

Prinsjesdag 2022: de plannen op een rij

Op 20 september presenteerde het kabinet het Belastingplan 2023 en een aantal andere fiscale wetsvoorstellen. Deze hebben gevolgen voor iedereen: ondernemingen en particulieren. Onze belastingadviseurs hebben de belangrijkste wijzigingen overzichtelijk voor u samengevat in onze Prinsjesdagspecial.

Lees meer
Belastingadvies - Transfer pricing.jpeg

Transfer Pricing

Transfer Pricing is voor veel ondernemingen van groot belang. Belastingautoriteiten in verschillende landen richten hun aandacht steeds vaker op verrekenprijzen (hierna: Transfer Pricing) en winsttoerekening. Zij kijken hierbij niet alleen naar de interne transacties bij grote multinationals, maar ook naar die bij binnenlandse ondernemingen. Het is daarom belangrijk dat u uw transfer pricing-beleid analyseert en vastlegt.

Lees meer
Belastingadvies | Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting

Aangifte vennootschapsbelasting is voor iedere bv en nv verplicht. Uw onderneming heeft met vele fiscale voorschriften te maken (nationaal belastingrecht, Europese regels en bilaterale belastingverdragen). Bent u op de hoogte van al uw fiscale mogelijkheden? Wij denken graag met u mee. Vennootschapsbelasting is echter complex. Wij adviseren u graag!

Lees meer
Belastingadvies - Zzp.jpg

Zzp

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat mensen niet in dienstbetrekking werkzaam zijn, maar als zzp'er (zelfstandige zonder personeel). Door de groeiende economie neemt de vraag naar zzp'ers toe. Als zzp'er kunt u zelf de inhoud van uw werkzaamheden bepalen en zijn werktijden flexibel in te delen. Niet alleen deze flexibiliteit zorgt voor een toename van zzp'ers, maar ook de fiscale voordelen stimuleren de toename. Althans, als de zzp'er als ondernemer voor de inkomstenbelasting erkend wordt. Dat is niet altijd het geval.

Lees meer
Corporate Finance - Alternatieve financiering.jpg

Loonheffingen

Een juiste inhouding en afdracht van loonbelasting, premies volksverzekeringen en werknemersverzekeringen en bijdrage Zorgverzekeringswet, de zogenaamde loonheffingen, behoort tot een van de belangrijkste wettelijke werkgeversverplichtingen. De wetgeving over loonheffingen is echter behoorlijk complex. Zeker als het om grensoverschrijdende arbeid gaat. Onjuiste toepassing van de regels kan tot naheffingen en boetes leiden. Dit risico wilt u als werkgever tot een minimum beperken. Daarnaast kunt u ook besparingen realiseren door bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden fiscaal aantrekkelijk in te richten.

Lees meer

Het ondernemerscollege van Baker Tilly. De meest inspirerende sprekers van Nederland geven gratis college op internet. Korte, boeiende colleges waarmee ondernemers uit heel Nederland inspiratie, kennis en informatie kunnen opdoen. Iedere twee weken komt er een nieuw college online!