Skip to content
Foto van puzzelstukjes

Mogelijke wijziging fiscale kwalificatie rechtsvormen uitgesteld

Gepubliceerd op: 10 juni 2021
Type publicatie Kennisartikel
In maart 2021 werd er door de staatssecretaris van Financiën een consultatiewetsvoorstel gepubliceerd over de fiscale kwalificatie van commanditaire vennootschappen (CV), fondsen voor gemene rekening (FGR) en buitenlandse rechtsvormen. Het was de bedoeling dat er na de consultatieperiode een wetsvoorstel zou worden ingediend bij de Tweede Kamer. Het plan was om het wetsvoorstel onderdeel te maken van het Belastingplan 2022 en per 1 januari 2022 in werking te laten treden.

Voor de inhoud van het consultatiewetsvoorstel verwijzen wij naar ons eerdere nieuwsbericht: Mogelijke wijziging fiscale kwalificatie rechtsvormen.

Op 2 juni 2021 heeft de staatssecretaris van Financiën aangegeven dat dit wetsvoorstel vanwege de vele inhoudelijke reacties op het consultatiedocument geen deel zal uitmaken van het Pakket Belastingplan 2022. Hoogstwaarschijnlijk treedt het wetsvoorstel, al dan niet in gewijzigde vorm, niet in werking per 1 januari 2022, maar op een later moment. Het wetsvoorstel wordt naar verwachting (pas) in de komende winter aan de Tweede Kamer aangeboden.

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief