Skip to content
Gepubliceerd op: 16 maart 2017
Type publicatie Klantverhalen
Henk en Charlotte van de Water bouwden Opdidakt in vijftien jaar uit tot een bloeiend bedrijf met acht vestigingen en 100 medewerkers. Helaas had geen van de drie zoons interesse om het bedrijf over te nemen. Henk van de Water: “Ik loop tegen de 60 en besefte dat ik niet te lang moest wachten met nadenken over de toekomst. Het was een lastige keuze, maar we besloten het bedrijf te verkopen.”

Begeleiding verkoopproces

“Lorijn van Leersum van Baker Tilly Corporate Finance heeft ons het hele verkooptraject begeleid. Van het samenstellen van het informatiememorandum tot en met het regelen van alle contracten. Het proces was niet altijd makkelijk en we hebben soms best getwijfeld, maar we hebben samen een uitstekende partner gevonden aan wie we 70 procent van de aandelen hebben verkocht. Opdidakt heeft nu extra financiële ruimte, mogelijkheden om te groeien en continuïteit. Ik ben aangebleven als algemeen directeur.”

Vertrouwen

“Je bedrijf verkopen doe je alleen met mensen bij wie je je 100 procent goed voelt. Het is nogal een beslissing, waarbij de nodige emotie komt kijken. Bij Lorijn waren de klik én het vertrouwen er meteen. Ik vind het soms lastig dat er gekozen is voor een earn-out constructie, waarbij een deel van het verkoopbedrag pas op termijn loskomt. Daar kan ik in het nazorgtraject met Lorijn goed over praten. Ook na afronding van het traject is hij contact blijven houden en dat is heel prettig.”

Tips bij verkoop

Ongeacht de aanleiding voor de verkoop, een goede en tijdige voorbereiding maakt dat het proces veel soepeler verloopt. Lorijn van Leersum: “Start op tijd met de voorbereidingen. Bedenk niet op uw vierenzestigste pas wat u met uw bedrijf wilt na uw pensioen. Zorg dat u de financiële administratie en alle juridische zaken op orde heeft. En zorg dat u de voor de verkoop benodigde informatie snel en compleet paraat kunt hebben. Tenslotte: bedenk waar u bij de verkoop van uw bedrijf precies hulp kunt gebruiken.”

Opdidakt

Opdidakt onderzoekt en begeleidt jongeren die te maken hebben met orthopedagogische, psychologische en onderwijskundige problematiek en daarmee heeft het alle zorg onder één dak. Het bedrijf heeft acht vestigingen en 100 werknemers.

Opdidakt link

Bron: BTB Magazine 2, 2013 

Dit bericht is meer dan zes maanden geleden gepubliceerd. Omdat wet- en regelgeving continu in beweging is, raden wij u aan met uw Baker Tilly adviseur te bespreken of de informatie in dit bericht actueel is en gevolgen heeft (of mogelijkheden biedt) voor uw situatie. Uw adviseur praat u graag bij over de laatste stand van zaken.

De laatste wetgeving en tips voor uw industrie

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief